четвер, 26 вересня 2019 09:02

У НАТО відповіли на лист Путіна

У НАТО відповіли на лист Путіна
Президент РФ написав листа у НАТО. Фото - МК

Північноатлантичний альянс отримав непублічний лист від російського президента Володимира Путіна з пропозицією заборонити розміщення ракет малої та середньої дальності.

Проте звернення відкинули через "ненадійність" того, хто вніс пропозицію. Про це заявила прес-секретар НАТО Оана Лунгеску, передає Deutsche Welle.

"Ініціатива про мораторій на розміщення ракет не заслуговує на довіру, бо Росія несе одноосібну відповідальність за розвал ДРСМД", - заявили в Альянсі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Далі буде: Путін погрожує світу

Лунгеску уточнила, що Росія вже розгорнула у себе 9М729 (SSC-8 за класифікацією НАТО), проти яких наполегливо виступають на Заході. Вона підкреслила: перед будь-якими переговорами про мораторій на РСМД ці ракети потрібно знищити - і так, щоб це можна було перевірити.

Путін надіслав листа країнам НАТО та іншим, в якому пропонує ввести мораторій на розгортання в Європі та інших регіонах ракет середньої та малої дальності. Таку пропозицію від Кремля лідерам країн направили 19 вересня.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО відповіли на лист Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути