середа, 25 вересня 2019 10:29

Путін зробив пропозицію НАТО щодо ракет

Путін зробив пропозицію НАТО щодо ракет
Росія пропонує ввести мораторій на розгортання в Європі та інших регіонах ракет середньої і малої дальності. Фото:static.espreso.tv

Путін надіслав листа країнам НАТО та іншим, в якому пропонує ввести мораторій на розгортання в Європі та інших регіонах ракет середньої та малої дальності.

Таку пропозицію від Кремля лідерам країн направили 19 вересня, пише "Коммерсант".

"Закликаємо вас підтримати наші зусилля, виступивши на користь оголошення в рамках НАТО мораторію на розгортання РСМД наземного базування, аналогічного тому, який оголосила Росія. Росія вже оголосила про своє рішення не розміщувати ракети середньої та малої дальності в Європі або інших регіонах, доки від цього утримуватимуться американці. Закликали США та їхніх союзників взяти на себе аналогічні зобов'язання, однак зустрічної зацікавленості поки не спостерігаємо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розвідка США попередила про страшну розробку Росії

Послання отримали, зокрема, Китай, глава зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Федеріка Могеріні та генсек НАТО Йенс Столтенберг.

Росія робила таку пропозицію ще раніше, але ніхто нею не зацікавився. Один із представників МЗС країни-члена НАТО пояснив, що організація не розглядає пропозицію Москви серйозно, бо вважає, що Росія такі ракети на своїй території вже розгорнула.

Однак із послання Путіна випливає, що Москва нібито готова довести свою правоту та чекає на обговорення "відповідних технічних аспектів".

Деякі закордонні експерти скептично ставляться до того, що у Росії є гроші та технічне забезпечення для будівництва крилатої ракети з ядерним двигуном "Буревісник". І називають всі розмови Путіна про ракети, здатні здолати ПРО Америки, частиною кампанії з відновлення статусу Росії як великого міжнародного гравця.

Зараз ви читаєте новину «Путін зробив пропозицію НАТО щодо ракет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути