Ексклюзиви
субота, 08 червня 2024 02:02

У Москві заарештували російського військовополоненого, який дав інтерв'ю в Україні

У Москві заарештували російського військовополоненого, який дав інтерв'ю в Україні
Російського військовополоненого Павла Гугуєва заарештували у Москві. Фото: Обозрєватель

У Москві заарештував російського військовополоненого Павла Гугуєва.

Його звинуватили у "конфіденційній співпраці з іноземцями". Про це повідомляють у пабліках країни-агресора, посилаючись на московський суд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ під Вовчанськом взяли в полон близько 60 окупантів

Статтю 275.1 кодексу РФ, за якою Павла Гугуєва заарештовано, відредагували у 2022 році. Згідно з нею правопорушенням вважається "встановлення та підтримання громадянами РФ конфіденційних відносин з представниками іноземних держав, міжнародних чи іноземних організацій з метою надання їм сприяння у діяльності, спрямованій на загрозу безпеці РФ".

За зазначеною статтею Гугуєва можуть як мінімум оштрафувати (до одного мільйона рублів), а як максимум ув'язнити на вісім років.

Гугуєв є колишнім вʼязнем. У 2013 році його було засуджено до 12 років колонії особливого режиму за вбивство, заподіяння шкоди здоровʼю та крадіжку. Після початку війни в Україні Гугуєв із колонії завербувався на фронт, там потрапив у полон, де й дав коментарі українському журналісту. Пізніше він повернувся до Росії за обміном.

Після обміну він дав друге інтервʼю. У ньому він розповів, що його та інших повернених військовополонених більш як місяць утримують у підмосковній військовій частині. Також Гугуєв сказав, що він краще накладе на себе руки, ніж знову вирушить воювати в Україну.

У Росії звільнили з в'язниць близько 100 тисяч засуджених і відправили їх воювати в Україну. Проте ув'язненим більше не пропонують помилування та суттєво змінюють умови їхньої служби.

Зараз ви читаєте новину «У Москві заарештували російського військовополоненого, який дав інтерв'ю в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути