четвер, 21 квітня 2022 13:13

Спецтема: Війна Росії проти України

У черзі на дефолт: ще один банк РФ виплатив євробонди в рублях

У черзі на дефолт: ще один банк РФ виплатив євробонди в рублях
Після окупації Росією українського Криму секторальні санкції заборонили випускати ВТБ довгі валютні бонди. Фото: eastnews.ua

Російський банк ВТБ, який у лютому потрапив під антивоєнні санкції, виплатив власникам одного з чотирьох випусків єврооблігацій банку купон на $52 млн у рублях.

Банк провів виплати 15 квітня обсягом 4,2 млрд руб, повідомляє російське видання "Ведомости" з посиланням на члена правління ВТБ Дмитра П'янова.

"ВТБ потрапив під блокувальні санкції й виявився повністю відрізаним від закордонної платіжної інфраструктури в доларах, тож не може здійснювати платежі в іноземній валюті", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дефолт за лічені дні: у Росії шукають варіанти врятувати ситуацію

Це один із чотирьох випусків єврооблігацій ВТБ, зроблених до 2014 року, адже після окупації Росією українського Криму секторальні санкції забороняли випускати ВТБ довготермінові валютні бонди. Із цих цінних паперів три випуски зробили в доларах і один у швейцарських франках.

Агентство кредитних рейтингів Standard & Poor's повідомило, що РФ намагалася заплатити в рублях за дві номіновані в доларах облігації з терміном погашення 4 квітня.

Агентство зазначило, що це означає "вибірковийу дефолт", оскільки інвестори навряд чи зможуть конвертувати рублі в "долари, еквівалентні сумам, які зазначені спочатку". Вибірковий дефолт оголошується, коли підприємство не виконало умови щодо конкретного зобов'язання, але не щодо всього свого боргу.

13 квітня міністерство фінансів Російської Федерації відмовилося визнавати дефолтом виплату за євробондами в рублях.

Зараз ви читаєте новину «У черзі на дефолт: ще один банк РФ виплатив євробонди в рублях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути