понеділок, 11 квітня 2022 20:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія оголосила дефолт - пропонують платити за облігації в рублях - CNN

Росія оголосила дефолт за своїм зовнішнім боргом. У Москві пропонують власникам облігацій виплати в рублях, а не в доларах

РФ намагалася заплатити в рублях за дві номіновані у доларах облігації зі строком погашення 4 квітня, повідомляє CNN з посиланням на агентство кредитних рейтингів Standard & Poor's.

Автор: cnn.com
  Росія має 30 днів для того, щоб виплатити борг
Росія має 30 днів для того, щоб виплатити борг

Агентство зазначає, що це рівносильно "вибірковому дефолту", оскільки інвестори навряд чи зможуть конвертувати рублі в "долари, еквівалентні сумам, що зазначені спочатку". Вибірковий дефолт оголошується, коли підприємство не виконало умови щодо конкретного зобов'язання, але не щодо всього свого боргу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна вирішили покарати Google, щоб росіяни не гуглили про дефолт

Росія має 30-денний пільговий період з 4 квітня для виплати капіталу і відсотків. Але в S&P заявили, що РФ наврядчи вдасться конвертувати виплати у долари через західні санкції.

"Повний валютний дефолт стане першим у Росії за понад століття з того часу, коли лідер більшовиків Володимир Ленін відмовився від облігацій, випущених царським урядом. Росія не може отримати доступ до своїх валютних резервів приблизно на 315 мільярдів доларів через західні санкції, введені після її вторгнення в Україну", - зазначають у виданні.

Інформацію про дефолт РФ підтвердив Джон Купер, співробітник адміністрації президента США Джо Байдена.

"Росія оголосила дефолт за своїм зовнішнім боргом", - написав високопосадовець у Twitter.

Автор: @joncoopertweets
  Дефолт - це ситуація, у якій держава не може робити виплати згідно зі своїми борговими зобов'язаннями - як зовнішніми, так і внутрішніми
Дефолт - це ситуація, у якій держава не може робити виплати згідно зі своїми борговими зобов'язаннями - як зовнішніми, так і внутрішніми

Рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило рейтинг Росії до SD/SD в іноземній валюті. Це означає "вибірковий дефолт". Водночас рейтинг у національній валюті залишається на рівні CC/C, однак з негативним прогнозом.

Росія погрожує звернутися до суду, якщо країни Заходу оголосять їй дефолт через відсутність виплат за єврооблігаціями у валюті.

Зараз ви читаєте новину «Росія оголосила дефолт - пропонують платити за облігації в рублях - CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути