Ексклюзиви
вівторок, 29 вересня 2020 13:14

У Білорусі кинули в колонію активістів, які відбивали затриманого в ОМОНу
5

У Білорусі суд засудив до позбавлення волі в колонії загального режиму за опір співробітникам ОМОНу 2 жителів міста Молодечно: 31-річного Павла Пєскова і 25-річного Владислава Євстегнєєва.

Пєскова засудили до ув'язнення строком 3 роки і 3 місяці, а Євстегнєєва - до 3 років. Саме такого покарання вимагав прокурор, повідомляє правозахисний центр "Вясна".

Суд вирішив, що Пєсков та Євстегнєєв чинили насильницький опір співробітникам мінського ОМОНу. В ході дій молодечненців омонівці отримали пошкодження: форменного обмундирування і тілесні ушкодження у вигляді подряпин на колінах та ліктях.

Євстегнєєв визнав провину повністю, Пєсков - частково. Обидва пояснили свої дії тим, що намагалися припинити конфлікт, який відбувався за участі жінок та на очах у дітей. Наміру завдати шкоди співробітникам ОМОНу, як стверджувалося під час суду, не було у жодного з нині засуджених.

Момент затримання Владислава Евстегнеева
Фото: spring96.org
Павло Пєсков
Владислав Євстигнєєв
Павло Пєсков
Павло Пєсков і Владислав Євстигнєєв в перший день суду

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести у Білорусі: у неділю затримали майже 350 осіб

19 червня в Молодечно під час акції солідарності громадяни спробували відбити у силовиків затриманого Миколу Олійника. Кадри бійки біля міліцейського мікроавтобуса викликали великий резонанс, оскільки на відео видно, що в руках одного з омонівців пістолет.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі кинули в колонію активістів, які відбивали затриманого в ОМОНу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути