четвер, 26 квітня 2018 15:19

Тисячі людей вийшли на вулиці: у Вірменії поновилися протести

Тисячі людей вийшли на вулиці: у Вірменії поновилися протести
Лідер протестного руху, депутат парламенту Нікол Пашинян закликав прихильників знову вийти на акцію проти правлячої партії.

Сьогодні, 26 квітня, у Єревані знову поновилися акції непокори владі, організовані лідером протестного руху, депутатом парламенту Ніколом Пашиняном.

Тисячі людей уже вийшли на вулиці, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми вимагаємо капітуляції Республіканської партії", – заявив Пашинян, закликаючи прихильників знову вийти на акцію проти правлячої партії, перекривати дороги та паралізувати автомобільний рух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після перемоги опозиції у Вірменії нічого не зміниться - експерт

Акції протесту в Єревані тривали з 13 квітня через конституційну реформу, згідно з якою була змінена форма правління. Ключовою персоною в країні стає прем'єр-міністр.

Після того, як частина армії Вірменії перейшла на бік протестувальників, прем'єр-міністр Серж Сарґсян подав у відставку, а лідер опозиції висунув владі низку нових вимог.

2 травня в парламенті Вірменії можуть відбутися вибори нового прем'єр-міністра. Свого кандидата зараз висунула тільки опозиційна фракція "Елк" – це Нікол Пашинян.

"Російські чиновники впевнені, що Вірменія збереже тісні зв'язки з Росією, хто б не став на місце Сарґсяна. Адже на вірменській території є ключова російська військова база і будь-яка революція закінчиться відкритою окупацією країни", - йдеться в повідомленні агенції Bloomberg.

Зараз ви читаєте новину «Тисячі людей вийшли на вулиці: у Вірменії поновилися протести». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути