четвер, 02 квітня 2020 03:30

Тютюнова компанія розробляє вакцину від коронавірусу

Тютюнова компанія розробляє вакцину від коронавірусу
Тютюнова вакцина зможе забезпечити ефективну імунну відповідь в одній дозі. Фото: Фокус

Дочірня біотехнологічна компанія найбільшої тютюнової компанії British American Tobacco в США працює над створенням вакцини проти коронавірусу на основі швидкорослого тютюну.

"Kentucky BioProcessing, дочірня компанія BAT в США, розробляє потенційну вакцину для COVID-19 і нині проходить доклінічні випробування. Якщо тестування пройде успішно, то можна буде виробляти від 1 до 3 мільйонів доз вакцини на тиждень, починаючи від червня", - повідомили у пресслужбі компанії.

У розробці вакцини використовується запатентована технологія швидкорослих тютюнових рослин BAT, яка має кілька переваг, якщо порівнювати зі звичайною технологією виробництва вакцин.

Це буде потенційно безпечніше, бо рослини тютюну не можуть містити патогенні мікроорганізми, що викликають захворювання людини.

"Це швидше, тому що елементи вакцини накопичуються в рослинах тютюну набагато швидше - 6 тижнів у рослинах тютюну в порівнянні з кількома місяцями з використанням звичайних методів. Вакцинна композиція, яка розробляється, залишається стабільною за кімнатної температури, на відміну від звичайних вакцин, які часто потребують охолодження", - додали у компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайські вчені знайшли спосіб лікування коронавірусу

Вказується, що така вакцина може забезпечити ефективну імунну відповідь в одній дозі.

"Розробка вакцин - складна і комплексна робота, але ми вважаємо, що зробили значний прорив з нашою технологічною платформою для тютюнових рослин і готові працювати з урядами і всіма зацікавленими сторонами, щоб допомогти виграти війну проти COVID-19", - заявив директор з наукових досліджень British American Tobacco, доктор Девід О'Рейлі.

У ВООЗ прогнозують, що найближчім часом кількість заражених на коронавірус сягне 1 млн осіб.

Станом на 22.00 1 квітня в Україні зафіксували 794 випадків захворювання на коронавірус. За добу виявили 125 нових випадків, повідомляє ЦГЗ.

Зараз ви читаєте новину «Тютюнова компанія розробляє вакцину від коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути