четвер, 18 травня 2017 10:54

Світові багатії за день втратили $35 млрд

Світові багатії за день втратили $35 млрд
Скандали навколо Трампа позбавили найбагатших людей світу $35 млрд. Фото: РБК-Україна

500 найбагатших людей світу втратили $35 млрд протягом 17 травня через падіння фондового ринку. Це сталося після скандалів навколо президента США Дональда Трампа.

Більш за всіх – $2 млрд – втратив засновник Facebook Марк Цукерберґ. Акції соцмережі впали на 3,3%. Про це повідомляє "РБК-Україна" із посиланням на дані рейтингу мільярдерів Bloomberg.

Білл Гейтс, який володіє $86,8 млрд, втратив $1 млрд. Акції Microsoft впали на 2,8%. Засновник Amazon Джефф Безос збіднів на $1,7 млрд через падіння акцій його компанії на 2,2%. Статки засновника компанії Inditex (власник Zara, Massimo Dutti, Bershka) Амансіо Ортеги зменшилися за день на $325 млн.

Світові фондові індекси впали після того, як Білий дім охопила політична нестабільність. Її спричинили новини про зв'язки Дональда Трампа з Росією та скандал зі звільненням директора ФБР Джеймса Комі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Конгресі США вперше закликали до імпічменту Трампа

Низка американських видань із посиланням на джерела з-поміж високопоставлених чиновників США передали, що президент США Дональд Трамп під час зустрічі в Білому домі поділився з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим і послом РФ Сергієм Кисляком надсекретними даними ізраїльської розвідки. Передача цих даних росіянам ставить під загрозу "найважливіше джерело інформації" про терористичне угруповання "Ісламська держава". У Білому домі звинувачення спростовують.

Зараз ви читаєте новину «Світові багатії за день втратили $35 млрд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути