вівторок, 29 травня 2018 08:07

Свинина з креветками та курка з арахісом - кулінарна столиця Азії дарує нові враження
8

Нічні базари в Куала-Лумпурі працюють до ранку
Фото: Pinterest
Куала-Лумпур вважають кулінарною столицею Азії
Лок-Лок - вулична їжа в вигляді паличок з м'ясом, рибою чи овочами
Насі кандар - рис з додатками
Вулична їжа в Куала-Лумпурі це мікс азіатських культур

Куала-Лумпур – це місто унікального поєднання культур, мов та релігій. Часто його називають "паруючим котлем", де різні традиції співіснують та сприймаються відкрито й без ворожнечі. В Куала-Лумпурі живе 45% малазійців, 43% китайців та 10% індійців.

"У Куала-Лумпурі існує традиція "відкритих дверей. На святкування родина зазвичай готує тонни їжі і запрошує усіх бажаючих приєднатися. Загалом, приходять друзі та рідня, але вхід відкритий для кожного", - розповідає сайту Live Less Ordinary Сюзання Чмилевська. Вона переїхала з Польщі в Малайзію 2012 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці в Малайзії заробляють від $2 тис

Не тільки у переносному, а й у прямому сенсі Куала-Лумпур виступає "паруючим котлом", як вважають приїжджі. "Їжа – це завжди найшвидший шлях дослідити культуру країни, в яку потрапив, - вважає Джеф Рамзі, мішленівський кухар з ресторану Бебе, що в Куала-Лумпурі. – Їжа в Куала-Лумпурі має свій особливий смак, який не можна знайти в іншому місці."

Автор: Pinterest
  Нічні базари в Куала-Лумпурі працюють до ранку
Нічні базари в Куала-Лумпурі працюють до ранку

Раз на тиждень у місті проводяться нічні базари. На них збираються не тільки місцеві, а й туристи, які мають можливість скуштувати культурні мікси в їжі. "Вулична їжа пропонує як різні варіанти традиційних каррі, випічки та смаженого рису, так і імпортованих продуктів, як "веселкові тости" з Таїланду (з різнокольоровим сиром всередині) чи "десерти єдинорога" (кекси, оформлені у стилі єдинорога)." Нічні базари відкриті до самого ранку.

Серед страв, які рекомендують скуштувати:

насі кандар (Насі Камупр) – рис з міксом овочів, риби чи м'яса,

насі лемак – рис на кокосовому молоці з анчоусами, смаженим арахісом та гострим соусом,

курячий сатай – шашлик з курки, замаринований в арахісовому соусі та обсмажений на грилі,

вонтон мі – суп з кльоцками, свининою та креветками,

рис бірьяні з кардамоном та чилі на основі йогурта,

роджак – фруктов-овочева суміш, смажена у тісті,

айс качанг (льодяні боби) – морозиво з міксом кукурудзи, бобів, фруктів та сиропу.

Автор: USC American Language Institute
  Вулична їжа в Куала-Лумпурі це мікс азіатських культур
Вулична їжа в Куала-Лумпурі це мікс азіатських культур

15 листопада, під Музеєм зброї "Арсенал", в центрі Львова, відкрили перший в Україні ринок вуличної їжі. У критому приміщенні півсотні рестораторів, кулінарів та звичайних господинь пригощатимуть своєю їжею туристів та львів'ян.

Це перший подібний гастрономічний проект в Україні. Тут можна не лише продаватимуть вуличну їжу, а й зробити старт для нового бізнесу. За задумом організаторів ринок вуличної їжі у Львові буде постійним. Вночі ринок перетворюватиметься на найбільший нічний клуб Львова, який вміщатиме близько 600 відвідувачі.

Зараз ви читаєте новину «Свинина з креветками та курка з арахісом - кулінарна столиця Азії дарує нові враження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути