пʼятниця, 12 травня 2023 16:26

Сунака розчарувало, що Зеленський не виступить на "Євробаченні-2023"

Сунака розчарувало, що Зеленський не виступить на "Євробаченні-2023"
Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак вважає, що президент Володимир Зеленський міг би виступити під час Євробачення. Фото: eastnews.ua

Рішення Європейської мовної спілки не показувати виступ президента України Володимира Зеленського на "Євробаченні-2023" розчарувало прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака.

Цінності, за які воює Україна є фундаментальними, а не політичними. Про це йдеться у заяві офіційного речника прем'єр-міністра, передає The Guardian.

Саме це визнали на Євробаченні минулого року, коли призупинили участь Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський не просився на Євробачення зі зверненням – ОП

"Прем'єр-міністр вважає, що було б доречно для президента Зеленського виступити на заході і ми розчаровані рішенням Європейської мовної спілки", – йдеться у повідомленні.

Але на Даунінґ-стріт не планують втручатися у ситуацію і просити мовника змінити позицію.

В Офісі президента України пояснили, що Зеленський і не збирався виступати на Євробаченні. Його прессекретар Сергій Никифоров наголосив, що ОП не звертався до організаторів пісенного конкурсу.

"BBC-Україна" пише, що один зі співрозмовників в ОП припустив, що хтось з української делегації міг проговорювати можливість звернення президента, а організатори це сприйняли як офіційний запит.

Керівництво Європейської мовної спілки нібито не дозволило Володимиру Зеленському виступити у фіналі Євробачення. Вони мотивували це тим, що конкурс має "неполітичний характер", тому виступ президента України суперечить правилам.

Пісенний конкурс Євробачення-2023 проходить у британському Ліверпулі. Фінал конкурсу відбудеться 13 травня. Україну представляє гурт TVORCHI з піснею Heart of Steel.

Україна перемогла на конкурсі 2022 року з піснею Stefania гурту Kalush Orchestra. Однак не змогла задовольнити вимоги щодо проведення конкурсу через безпекові побоювання, спричинені російським вторгненням.

Зараз ви читаєте новину «Сунака розчарувало, що Зеленський не виступить на "Євробаченні-2023"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути