четвер, 01 липня 2021 14:32

Штучний інтелект розпізнає поведінку і рятує від суїцидів

Штучний інтелект розпізнає поведінку і рятує від суїцидів
Камери спостереження на вулицях Сеула самі розпізнають поведінку людини / Getty Images

Південнокорейські вчені та служби екстреної допомоги використовують камери й штучний інтелект для виявлення і запобігання самогубствам в столиці країни.

Штучний інтелект, розроблений вченими, вивчає моделі поведінки й аналізує дані з камер з квітня 2020 року. Нові рішення розробили вчені з Саульского технологічного університету. Про це пише Rzeczpospolita.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Hyundai за кругленьку суму купила виробника собак-роботів

Грунтуючись на камерах відеоспостереження та оцінюючи такі деталі, як коливання людини, штучний інтелект може передбачити небезпечну ситуацію та негайно попередити бригади з надзвичайних ситуацій.

В екстрених службах вважають, що завдяки такому рішенню можна дістатися до місця події до того, як станеться трагедія.

У Південній Кореї з 52 млн жителів 2019-го був найвищий рівень самогубств серед розвинених країн. За даними уряду, того ж року понад 13,7 тис. людей вкоротили собі віку. Щорічно на 27 мостах через річку Хан в Сеулі реєструють близько 500 спроб самогубств.

Кількість відповідних звернень до лікарів торік збільшилася на 30% проти 2019-го. Багато спроб самогубств скоюють люди у віці від 20 до 30 років, оскільки пандемія коронавірусу призвела до ще більших економічних труднощів і загострення проблем із зайнятістю.

"Система сама вивчає відзнятий матеріал, що може поліпшити результати шляхом значного зменшення кількості помилкових спрацьовувань", - каже провідний автор нововведення Кім Чжун Чул.

Команда вчених з Гонконгу, яка створила знаменитого робота-гуманоїда Софію, випустила новий прототип - робота-медсестру Грейс. Він призначений для догляду за літніми і хворими. Особливо став актуальним для тих, хто потребує догляду під час ізоляції через пандемію.

Зараз ви читаєте новину «Штучний інтелект розпізнає поведінку і рятує від суїцидів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути