вівторок, 22 лютого 2022 21:33

США запроваджують санкції проти російських еліт, банків і "Північного потоку-2"

США запроваджують санкції проти російських еліт, банків і "Північного потоку-2"
Немає жодного виправдання діям Росії. Фото: pixabay.com

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден оголосив про запровадження першого пакету санкцій проти Росії після визнання нею так званих ЛДНР.

Обмеження діятимуть проти суверенного боргу Росії, заявив він 22 лютого, повідомляє Gazeta.ua. Це означає, що РФ не зможе запозичувати на міжнародних ринках, не зможе торгувати новими облігаціями.

"Немає жодного виправдання таким діям. Якщо Росія продовжуватиме в тому ж дусі, відповідальність за це буде покладена саме на неї. США готові забезпечити постачання газу й нафти на світові ринки, щоб пом'якшити очікуваний сплеск цін на них. Відзавтра діятимуть обмеження проти російських еліт і їхніх родин, оскільки вони беруть участь у корупційній політиці й мусять страждати також", - сказав Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 351 депутат, але без Путіна: ЄС погодив санкції проти Росії

Повністю заблоковані два банки - VAB і Military Bank.

"Північний потік-2" не просуватимуть. Коли Росія розмірковує про наступні кроки, ми також готуємося до них. І ціна для Росії буде більшою. США й далі надаватимуть оборонну допомогу Україні. Ми зміцнюватимемо наших союзників у НАТО. Якщо Росія не виведе свої війська з Білорусі, я надав дозвіл нашим військам у Європі зміцнити Латвію, Литву та Естонію", - додав Байден.

21 лютого президент Росії Володимир Путін визнав окуповані території Сходу України "незалежними республіками". 22 лютого обидві палати парламенту РФ підтримали цю позицію.

Цивілізований світ засудив незаконне рішення Росії й оголосив про запровадження нових санкцій. Німеччина зупинила сертифікацію російсько-німецького газопроводу "Північний потік-2". Велика Британія оголосила про санкції проти п'яти російських банків і друзів Путіна - бізнесменів Геннадія Тимченка та братів Бориса й Ігоря Ротенбергів. Їхні активи в Британії заморозять, а особам заборонять приїжджати в країну.

У вівторок посли ЄС обговорили санкції проти Росії, зокрема заборону на торгівлю російськими державними облігаціями на європейському ринку та виключення незаконних ЛНР і ДНР з угоди про вільну торгівлю між ЄС та Україною.

Зараз ви читаєте новину «США запроваджують санкції проти російських еліт, банків і "Північного потоку-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути