вівторок, 22 лютого 2022 17:10

Угорщина і ще дві країни ЄС не підтримали жорсткіші санкції проти РФ

Угорщина і ще дві країни ЄС не підтримали жорсткіші санкції проти РФ
Угорщина продовжує наголошувати на діалозі з Росією. Фото: pixabay.com

Угорщина, Італія та Австрія на засіданні Комітету постійних представників країн Євросоюзу 22 лютого не підтримали пакет жорстких санкцій проти Росії.

Попри незаконне визнання так званих ЛДНР, Угорщина продовжує просувати стриману реакцію на дії Кремля, пише Reuters з посиланням на європейського дипломата.

"Усі країни ЄС відкрито підтримують широкий пакет санкцій щодо Росії, окрім Угорщини, яка наголосила на важливості діалогу з РФ. Водночас дипломати Італії та Австрії виступили за обмежені санкції", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза вторгнення РФ: Угорщина готова приймати біженців із України

У вівторок посли ЄС обговорили санкції проти Росії, зокрема - заборону на торгівлю російськими державними облігаціями на європейському ринку та виключення незаконних ЛНР і ДНР з угоди про вільну торгівлю між ЄС та Україною. Обмеження також стосуватимуться сотень депутатів Держдуми, які голосували за визнання терористичних утворень.

Прем'єр-міністр залежної від російського газу Італії Маріо Драгі закликав не включати до санкційного списку енергоносії.

Інші країни ЄС навпаки хочуть запровадити жорсткіший пакет заходів щодо нового російського вторгнення в Україну. Країни Балтії, Центральної та Східної Європи закликають до негайних жорстких обмежень проти РФ.

Депутати Європарламенту розкритикували зустріч прем'єра Угорщини Віктора Орбана з російським президентом Володимиром Путіним, яка відбулася 1 лютого. Парламентарі вважають, що угорський прем'єр поставив під загрозу єдність ЄС.

Торік восени Угорщина також заблокувала приєднання України до Об'єднаного центру з кібероборони НАТО (CCDCOE).

Зараз ви читаєте новину «Угорщина і ще дві країни ЄС не підтримали жорсткіші санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути