вівторок, 01 лютого 2022 17:33

Межує зі зрадою: у ЄС розкритикували премʼєра Угорщини за зустріч із Путіним

Межує зі зрадою: у ЄС розкритикували премʼєра Угорщини за зустріч із Путіним
Орбан ставить під загрозу єдність Євросоюзу на тлі військової ескалації РФ. Фото: Reuters

Депутати Європарламенту розкритикували зустріч прем'єра Угорщини Віктора Орбана з російським президентом Володимиром Путіним, яка відбулася 1 лютого.

Парламентарі вважають, що угорський прем'єр сьогодні поставив під загрозу єдність ЄС у питанні щодо протистояння РФ, повідомляє Euronews.

"Для дипломатії важливі не лише контекст зустрічей на високому рівні, але й сам факт того, що ці зустрічі відбуваються. Орбан підриває спільні рішення у Брюсселі, продовжуючи накладати на них вето", - зауважив депутат Європарламенту від Угорщини Мартон Дьондьєші.

Він додав, що факт проведення таких переговорів межує з "державною зрадою".

Представниця Франції у Європарламенті Наталі Луазо також негативно відгукнулася про проведення цієї зустрічі. Вона нагадала, що угорський прем'єр не має права "ставити під загрозу єдність ЄС".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путіна, Лукашенка та Орбана визнали ворогами свободи преси

"Путін, без сумніву, намагається нас розділити. Щиро сподіваюся, Орбан усвідомлює, що поставлено на карту, і дотримуватиметься ідеї єдності Євросоюзу", - сказала вона.

Сам Орбан тим часом переконує, що мета зустрічі - домогтися від Росії дешевих поставок газу.

Україна відсьогодні почала фізично імпортувати газ з Угорщини. Раніше українська газотранспортна система могла транспортувати газ лише до Угорщини.

Орбан відомий проросійськими заявами. Зокрема, під час агресії Росії проти України, у травні 2014 року, висловився стосовно суверенних форм захисту і гарантій прав угорської національної меншини в Україні в контексті подвійного громадянства та "колективних прав" на "автономію". Українське МЗС своєю чергою засудило такі висловлювання.

Зараз ви читаєте новину «Межує зі зрадою: у ЄС розкритикували премʼєра Угорщини за зустріч із Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути