пʼятниця, 04 лютого 2022 12:16

Стало відомо, яка країна заблокувала Україні вступ до Кібер-НАТО

Стало відомо, яка країна заблокувала Україні вступ до Кібер-НАТО
Україна мала стати членом Кібер-НАТО вже з 1 січня 2022 року. Фото: Reuters

Приєднання України до Об'єднаного центру з кібероборони НАТО (CCDCOE) заблокувала Угорщина.

Про факт блокади напередодні повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов. Підтвердило інформацію про те, що правом вето скористалася саме Угорщина, джерело "Європейської правди".

"Співрозмовник, який брав участь у процесі, підтвердив, що йдеться про блокування вступу України саме угорським урядом", - ідеться у повідомленні.

Процедура схвалення української заявки розпочалася у жовтні і, у разу успіху, Україна мала стати членом Кібер-НАТО вже з 1 січня 2022 року. Однак за деякий час Угорщина заявила про блокування такого вступу.

Правила дозволяють країнам НАТО повернутися до розгляду заявки Києва. З огляду на цьогорічні російські кібератаки на Україну інші члени Альянсу можуть переконати Будапешту переглянути свою позицію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нідерланди нададуть Україні кібердопомогу та €400 тис.

Водночас приєднання України до цієї структури навіть за позитивного розвитку подій може статися лише з другого півріччя поточного року. Засідання ради Центру, яка ухвалює рішення про розширення складу учасників, проводять лише двічі на рік.

Данілов в ефірі токшоу "Право на владу" заявив, що одна з країн Європейського Союзу заблокувала вступ України до Кібер-НАТО. Україна влітку минулого року подала відповідні документи та пройшла всі верифікації, але одна з європейських країн скористалася правом вето. Данілов не сказав, про яку саме з країн ЄС йдеться, але зазначив, що це держава-сусід.

Цього тижня депутати Європарламенту розкритикували зустріч прем'єра Угорщини Віктора Орбана з російським президентом Володимиром Путіним, яка відбулася 1 лютого. Парламентарі вважають, що угорський прем'єр поставив під загрозу єдність ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, яка країна заблокувала Україні вступ до Кібер-НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути