вівторок, 22 лютого 2022 20:00

351 депутат, але без Путіна: ЄС погодив санкції проти Росії

351 депутат, але без Путіна: ЄС погодив санкції проти Росії
Путіна не внесли до санкційного списку Євросоюзу. Фото: pixabay.com

Країни Євросоюзу одностайно вирішили ухвалити пакет жорстких санкцій проти Росії.

Зокрема в чорний список Європейського Союзу додали 351 депутата Держдуми РФ, які голосували за "незалежність" так званих ЛДНР, заявив 22 лютого голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель на пресконференції в Парижі.

"Пакет санкцій буде доволі болючим для російської економіки. Ми продовжуватимемо дипломатичні зусилля, особливо у форматі ОБСЄ та ООН, щоб посадити Росію за стіл переговорів", - сказав Боррель.

Також ЄС додав у чорний список 27 фізичних і юридичних осіб, зокрема банки й організації, які фінансують операції РФ на Донбасі. Водночас президент Росії Володимир Путін не потрапив до санкційного списку.

"ЄС ухвалив рішення обмежити доступ Росії до фінансового ринку й ринку капіталу ЄС. Ми готові посилити ці санкції, якщо Росія продовжить агресивні дії проти України", - додав Боррель.

Він також привітав рішення Німеччини зупинити сертифікацію "Північного потоку-2".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заявив, що Росія визнала так звані ЛДНР у кордонах областей

21 лютого президент Росії Володимир Путін визнав окуповані території Сходу України "незалежними республіками". 22 лютого обидві палати парламенту РФ підтримали цю позицію.

Цивілізований світ засудив незаконне рішення Росії й оголосив про запровадження нових санкцій. Німеччина зупинила сертифікацію російсько-німецького газопроводу "Північний потік-2". Велика Британія оголосила про санкції проти п'яти російських банків та друзів Путіна - бізнесменів Геннадія Тимченка та братів Бориса й Ігоря Ротенбергів. Їхні активи у Британії будуть заморожені, а особам заборонять приїжджати в країну.

У вівторок посли ЄС обговорили санкції проти Росії, зокрема - заборону на торгівлю російськими державними облігаціями на європейському ринку та виключення незаконних ЛНР і ДНР з угоди про вільну торгівлю між ЄС та Україною.

Зараз ви читаєте новину «351 депутат, але без Путіна: ЄС погодив санкції проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути