понеділок, 01 березня 2021 04:50

США притягнуть Саудівську Аравію до відповідальності за вбивство Хашоггі

США притягнуть Саудівську Аравію до відповідальності за вбивство Хашоггі
При цьому Псакі зазначила, що в разі розширення списку санкцій проти Саудівської Аравії лідер країни до нього не потрапить. Фото: EPA/UPG

Керівництво США має намір притягнути до відповідальності владу Саудівської Аравії через вбивство журналіста Джамаля Хашоггі.

Про це заявила прес-секретар Білого дому Джен Псакі в ефірі телеканалу CNN. За її словами, адміністрація американського президента Джо Байдена з першого дня роботи давала ясно зрозуміти, що королівство необхідно покарати у зв'язку зі тим, що трапилося.

При цьому Псакі зазначила, що в разі розширення списку санкцій проти Саудівської Аравії лідер країни до нього не потрапить.

"Адміністрації (США - ред.) не вводили санкції проти лідерів інших держав, якщо ми підтримуємо з ними дипломатичні відносини і навіть якщо ми не підтримуємо. <...> Ми вважаємо, що є більш ефективні методи, щоб гарантувати, що подібного більше не відбудеться. <...> Така дипломатія", - пояснила прес-секретар.

Раніше Міністерство фінансів США ввело санкції проти колишнього керівника розвідки Саудівської Аравії, а також силової структури цієї країни через причетність до вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Зараз ви читаєте новину «США притягнуть Саудівську Аравію до відповідальності за вбивство Хашоггі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути