Ексклюзиви
вівторок, 06 грудня 2022 02:51

США передали Україні модифіковані HIMARS

США модифікували передові ракетні пускові установки HIMARS, які вони передали Україні, щоб їх не можна було використовувати для обстрілу Росії ракетами великої дальності.

Адміністрація Байдена каже, що це запобіжний захід, необхідний для зменшення ризику більшої війни з Москвою, пише The Wall Street Journal.

З червня США поставили українським силам 20 пускових установок високомобільної артилерійської ракетної системи HIMARS і великий перелік ракет із супутниковим керуванням із дальністю майже 80 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали основні плюси систем NASAMS, які отримає Україна

За даними видання, ці ракети, відомі як керована реактивна система залпового вогню GMLRS, використовувалися для ударів по російських складах боєприпасів, матеріально-технічних засобів і командних центрів на території України.

Пускові установки HIMARS мають унікальну функцію, яка не дозволяє їм стати ще більш потужними бойовими системами. Пентагон модифікував пускові установки, щоб вони не могли запускати ракети великої дальності, включно з ракетами тактичної ракетної системи армії США або ATACMS , дальність яких становить майже 300 км.

Міністерство оборони США підписало офіційний контракт вартістю в $1,2 млрд з компанією Raytheon Technologies на виробництво для України зенітно-ракетних комплексів NASAMS.

Офіційно про укладення контракту в Пентагоні оголосять 6 грудня.

Всього США схвалили поставку для України восьми батарей ППО NASAMS. Перші дві Україна отримала в листопаді 2022 року, решту, згідно з контрактом, вона отримає до 2025 року включно.

Зараз ви читаєте новину «США передали Україні модифіковані HIMARS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути