середа, 16 січня 2019 13:06

Спільної конституції та парламенту у РФ і Білорусі не буде - Лавров

Спільної конституції та парламенту у РФ і Білорусі не буде - Лавров
Чи буде спільна конституція і парламент у РФ і Білорусі - Лавров Фото: Интерфакс

Міністр закордонних справ Росії стверджує, що створити спільну конституцію, суд і парламент із Білоруссю поки неможливо.

РФ на цьому поки не наполягає. Про це він заявив у середу на великій прес-конференції за підсумками 2018-го, розповідає Українська правда.

За його словами, договір про створення Союзної держави, зокрема, включає "багато чого з тих речей, які того часу об'єднали нас".

"Там було передбачено і прийняття конституційного акту, і створення союзного парламенту, і суду Союзної держави. Того часу це було добровільно узгоджено між Москвою та Мінськом", - сказав Лавров.

"З плином часу, звичайно, стало зрозуміло, що ні спільної конституції, ні загального парламенту, ні загального суду поки, напевно, створити неможливо, і ми на цьому зовсім не наполягаємо", - додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми нічого не обіцяли": Медведєв відмовив Лукашенку у компенсації від податкового маневру РФ

Глава МЗС РФ нагадав, що під час останніх контактів президентів Білорусі та Росії в грудні торік були обговорені ті положення Союзного договору, які стосуються конкретних і практичних речей у сфері економіки та торгівлі, зокрема, формування єдиної грошової одиниці, єдиної грошової та кредитної політики, податкової політики.

Глава МЗС РФ сподівається, що у діалозі Москви і Мінська запанує прагматизм.

"Створюємо робочу групу розвитку наших зв'язків. Будуватимемо Союзну державу", — каже президент Росії 66-річний Володимир Путін перед зустріччю з лідером Білорусі Олександром Лукашенком у Москві 29 грудня. Переговори тривали майже 4 год. за зачиненими дверима у Кремлі. Це була 13 зустріч Лукашенка й Путіна за рік.

Зараз ви читаєте новину «Спільної конституції та парламенту у РФ і Білорусі не буде - Лавров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути