понеділок, 14 січня 2019 17:39

"Ми нічого не обіцяли": Медведєв відмовив Лукашенку у компенсації від податкового маневру РФ

"Ми нічого не обіцяли": Медведєв відмовив Лукашенку у компенсації від податкового маневру РФ
Російський прем'єр Дмитро Медведєв зазначив, що Росія надає Білорусі велику кредитну допомогу і Мінськ повинен це цінувати

У Росії відмовилися від обіцянок компенсувати Білорусі збитки від податкового маневру в РФ, незважаючи на те, що Мінськ є "найнайближчим" для Москви.

Російський прем'єр Дмитро Медведєв, заявив, що Москва нібито ніколи не обіцяла Мінську компенсувати втрачені від податкового маневру доходи, передає "Интерфакс".

"Ми, звісно, їхню стурбованість розуміємо, і переговори на цю тему продовжуємо. При цьому хочу ще раз нагадати, що, по-перше, ми ніколи не обіцяли компенсувати неотримані доходи інших країн, нехай навіть найнайближчих", — сказав він.

Росія надає Білорусі велику кредитну допомогу за умов, коли їй самій закритий доступ на західні фінансові ринки, і Мінськ повинен це цінувати, додав Медведєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ і Білорусь домовилися про об'єднання в Союзну державу

За словами прем'єра РФ, цей обсяг перевищує $6,5 млрд, якщо взяти до уваги пов'язаний кредит на будівництво АЕС.

"Причому ми не вимагаємо, звичайно, повернення цих кредитів, ми пролонгуємо ці кредити на прохання наших партнерів в умовах, нагадаю, коли для нас закриті фінансові ринки західних країн", - підкреслив Мєдведєв.

Білорусь оцінює свої втрати через скасування експортних мит на нафту в РФ у $383 млн. Президент Білорусі Олександр Лукашенко доручив уряду країни опрацювати питання про альтернативні постачання нафти в країну через прибалтійські порти.

Зараз ви читаєте новину «"Ми нічого не обіцяли": Медведєв відмовив Лукашенку у компенсації від податкового маневру РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути