понеділок, 24 квітня 2023 07:19

Спецгрупа реагування США прибуде в охоплений боями Судан

Спецгрупа реагування США прибуде в охоплений боями Судан
США направляють у країну спеціальну групу реагування. Фото: розміщене на ukrinform.ua

Агентство Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку (USAID) надіслало спеціальну групу експертів з реагування на стихійні лиха в Судан.

Група братиме участь у координації гуманітарної допомоги, пише Reuters.

Як зазначається, на початковому етапі група працюватиме поза Суданом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переворот у Судані: США провели рятувальну спецоперацію в Хартумі

Серед її головних завдань – координація допомоги з міжнародною спільнотою та партнерами. Також робота над визначенням пріоритетних потреб та безпечна доставка гуманітарної допомоги до країни.

"Бойові дії між Суданськими збройними силами та Силами оперативної підтримки в Судані забрали сотні життів, тисячі отримали поранення і вкотре підірвали демократичні устремління суданського народу. Відчувається нестача електроенергії, води та продовольства", – йдеться у заяві USAID.

За даними організації, третина населення Судану уже потребувала гуманітарної допомоги ще до початку бойових дій. Це майже 16 млн осіб.

15 квітня у столиці Судану Хартумі сталися зіткнення між регулярною армією та воєнізованими силами швидкої підтримки Судану (RSF). Останні заявили, що взяли під контроль президентський палац, резиденцію командувача армії і міжнародний аеропорт в Хартумі, летовища у північному місті Мерове та в Ель-Обейді.

Також RSF на чолі з генералом Хамданом Дагало виступили проти чинного уряду, заявивши, що прагнуть встановити в країні демократію.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, у Судані вже загинуло понад 400 людей. Вважається, що кількість загиблих набагато більша.

14 квітня в аеропорту Хартум на одному з літаків української авіакомпанії SkyUp спрацював аварійний радіобуй. Компанія вжила заходів для якнайшвидшої евакуації співробітників із країни. Українські екіпажі вивели у безпечне місце. Щонайменше один український літак було знищено.

Зараз ви читаєте новину «Спецгрупа реагування США прибуде в охоплений боями Судан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути