неділя, 22 квітня 2018 03:15

Скрипаля міг отруїти колишній шпигун ФСБ з позивним "Гордон" - ЗМІ

Скрипаля міг отруїти колишній шпигун ФСБ з позивним "Гордон" - ЗМІ
Фото: Reuters

Поліція з'ясувала особу чоловіка, який може бути причетний до отруєння в Солсбері.

Це 54-річний колишній шпигун ФСБ з позивним "Гордон". Чоловік може використовувати псевдонім Міхаілс Савікіс так само, як і ще два інших псевдоніма, пише The Sunday People.

Британська поліція підозрює, що він вже повернувся в Росію. Припускають, що "Гордон" був одним з шести людей, причетних до хімічної атаки "новачком", яким отруїли Сергія Скрипаля та його дочку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британські спецслужби встановили підозрюваних в отруєнні Скрипалів

Ім'я "Гордона" стало відомим після 5-годинного допиту в поліції Лондона колишнього агента КДБ Бориса Капрічкова, який давно живе в Британії.

"Він дуже розумний, освічений, амбітний і жорстокий. Він був гарним та статечним і швидко завойовував довіру інших людей", - розповів колишній російський агент.

За його словами, "Гордон" виконував найбрудніші справи для ФСБ і відомо про щонайменше одне виконане ним вбивство - кримінального авторитета в Латвії.

Нагадаємо, спецслужби Великобританії вирахували завдяки відео і спискам з аеропорту особи підозрюваних в токсичному нападі на екс-розвідника Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Їх імена не розголошують, однак вважають, що вони пов'язані з Кремлем.

5 березня в Великобританії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль потрапив до лікарні після серйозного отруєння невідомою речовиною.

14 березня прем'єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей оголосила про висилку з країни 23 дипломатів РФ і про скасування візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова в країну через отруєння в Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля. У відповідь РФ оголосила персонами нон грата 23 британських дипломатів. 26 березня слідом за Британією низка країн заявила про видворення російських дипломатів. Серед них і Україна.

10 квітня стало відомо, що Юлію Скрипаль виписали з лікарні, а її батько вийшов з критичного стану.

Зараз ви читаєте новину «Скрипаля міг отруїти колишній шпигун ФСБ з позивним "Гордон" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути