понеділок, 24 червня 2019 09:43

Скільки грошей втратила Росія через скасування польотів у Грузію

Скільки грошей втратила Росія через скасування польотів у Грузію
Наразі авіакомпанії змушені повертати людям кошти за путівки та квитки. Фото:kor.ill.in.ua

Близько 3 млрд руб. (1,3 млрд грн) втратять авіаперевізники через указ Володимира Путіна про заборону літати у Грузію.

Перед розпалом літнього сезону багато росіян вже купили квитки у Грузію. Вони часто туди літають відпочивати, пишуть 24 Новини.

Згідно з указом Путіна, повітряний простір між Росією та Грузією закриють вже за 2 тижні. Офіційно російські авіакомпанії не прокоментували можливі втрати від заборони польотів у Грузію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузинські кінотеатри перестали показувати фільми російською

Рішення про заборону прийняли за 2 тижні до розпалу літнього сезону, а на перебудову маршрутної мережі немає часу.

Збитки туроператорів будуть менш суттєвими. За даними Ростуризму, тури з вильотом у Грузіїю після 8 липня сумарно викупили т3,5 тис. осіб. Таким чином, сума виплат не перевищить 122 млн руб. (50,5 млн грн). Понад 150 тис. росіян будуть змушені відмовитися від поїздок у Грузію.

Зазначається, що потік туристів із Росії скоротиться на 60-70%. Продажі автобусних турів у Грузії можуть вирости, але несуттєво.

Наразі авіакомпанії змушені повертати людям кошти за путівки та квитки. Але туристична блокада може вплинути не лише на відпустки росіян, а й на економіку та туристичну галузь Грузії.

Так, посольства Грузії в різних країнах почали активно запрошувати іноземців провести відпустки в країні після того, як стало відомо про припинення авіасполучення з Росією.

Найімовірніше, причиною такого рішення стали масові антиросійські протести, що вирують у Грузії. Поштовхом до них стала некоректна поведінка російської делегації у грузинському парламенті. Так, депутат Держдуми РФ Сергій Гаврилов 20 червня всівся у крісло спікера парламенту Грузії та почав вести російською мовою засідання Міжпарламентської асамблеї православ'я.

Російські авіакомпанії почали скасовувати авіарейси у Грузію. Продаж квитків закрили авіакомпанії "Смарт", "Победа", Red Drive і This 7.

Зараз ви читаєте новину «Скільки грошей втратила Росія через скасування польотів у Грузію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути