пʼятниця, 08 січня 2021 14:23

Скандал з вакцинацією поза чергою: 2 посадовців варшавського університету звільнили

Скандал з вакцинацією поза чергою: 2 посадовців варшавського університету звільнили
Розслідування триватиме до кінця тижня. Фото: RMF24

У Варшавському медичному університеті, в якому поза чергою вакцинували від коронавірусу десятки акторів та бізнесменів, звільнили 2 посадовців. 7 січня втратила посаду Малгоржата Рейник, яка обіймала посаду канцлера. Перед цим звільнили керівницю медичного центру Єву Тжепал.

Як зазначає RMF24, розслідування триватиме до кінця тижня. Внутрішня комісія, яку створив університет, встановила, що вакцину від коронавірусу запропонували людям поза чергою через нібито побоювання, що не всі дози будуть вчасно використані під час свят. Канцлер Рейник відповідала за таке рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нідерланди останніми в ЄС почали масову вакцинацію від коронавірусу

"Йдеться про порушення і хаос у проведенні кампанії вакцинації, за які повинна була нести відповідальність Малгожата Рейнік: відсутність плану рекламної кампанії і самої кампанії вакцинації, яка почалася в університеті в кінці року. Порушення торкнуться 29 і 30 грудня, коли препарат, який повинен бути доставлений медикам та іншим працівникам університету, був переданий не тій групі людей, у тому числі відомим акторам", - повідомляється в статті.

27 грудня у Польщі розпочалась кампанія з вакцинації проти коронавірусу. Згідно з програмою в перші дні мають бути вакциновані медики. Проте щеплення отримали і ті, хто не входить до цієї категорії.

Зараз ви читаєте новину «Скандал з вакцинацією поза чергою: 2 посадовців варшавського університету звільнили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути