понеділок, 29 жовтня 2018 03:21

Саудівська Аравія відмовилася видати Туреччині вбивць Хашоггі

Саудівська Аравія відмовилася видати Туреччині вбивць Хашоггі
Глава МЗС Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр: "Екстрадиції 18 підозрюваних не буде". Фото: Faktru.com

Влада в Ер-Ріяді відхилила вимогу Анкари вислати затриманих за підозрою в причетності до вбивства опозиційного політика і блогера Джамаля Хашоггі.

"Вони заарештовані в Саудівській Аравії, розслідування проходить в Саудівській Аравії, і кримінально-правове переслідування відносно них проходить в Саудівській Аравії", – заявив глава МЗС країни Адель аль-Джубейр в рамках конференції в Бахрейні, повідомляє DW.

Він пообіцяв, що відповідальні за вбивство журналіста будуть покарані. "Крім того, ми створимо механізми, які гарантують, що подібне не станеться знову", – додав аль-Джубейр.

Раніше прокуратура Стамбула направила запит про екстрадицію 18 підозрюваних, затриманих в Саудівській Аравії в рамках розслідування вбивства Хашоггі. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган неодноразово заявляв, що винні у вбивстві журналіста повинні постати перед судом в Стамбулі. За його словами, даний злочин – аж ніяк не "банальна справа".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саудівська Аравія прокоментувала вбивство журналіста в своєму консульстві

59-річний оглядач американської газети Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов у консульство Саудівської Аравії в Стамбулі, щоб оформити документи, необхідні для вступу в шлюб з громадянкою Туреччини.

Тіло Джамаля Хашоггі знайшли в колодязі на території консульства.

19 жовтня Саудівська Аравія визнала вбивство зниклого журналіста.

Як заявила генпрокуратура в саудівській столиці Ер-Ріяді, в консульстві сталася "бійка", яка привела до смерті журналіста. Раніше турецькі і американські ЗМІ повідомляли, що Хашоггі був убитий спеціальним загоном.

Зараз ви читаєте новину «Саудівська Аравія відмовилася видати Туреччині вбивць Хашоггі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути