середа, 22 серпня 2018 10:19

Росіяни залишаться без високих технологій: чим це загрожує

Росіяни залишаться без високих технологій: чим це загрожує
На випадок заборони експорту зі США високотехнологічної електроніки, росіяни розроблять власні проекти. Фото: Слово и Дело

Над Росією нависла загроза санкцій у вигляді заборони завезення зі США електроніки та комплектуючих подвійного призначення. Росіяни вже розповіли, як виходитимуть із неприємної ситуації.

На їхню думку, обмеження торкнеться оборонно-промислової галузі та деяких інших. Проте це не створить тотальну кризу, пише "24 канал".

"На іноземні високотехнологічні вироби електронно-компонентної бази military і space і так діють суворі обмеження під час продажу іншим країнам. А недоступні компоненти електроніки ми будемо імпортувати з країн Південно-Східної Азії", – сказав Денис Мантуров, очільник Мінпромторгу РФ.

Також додав, що країна спробує максимально підтримати чутливі до обмеження підприємства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США нанесли фінансового удару по Росії

"Ми готувалися до цієї ситуації давно, в рамках різних федеральних цільових і держпрограм за останні шість років було розроблено вже більше 1500 типів електронної компонентної бази", - зазначив Мантуров.

До 2020 року росіяни планують створити понад 2 тис. нових високотехнологічних виробів. Вони стануть аналогами 9 тис. іноземних компонентів.

На думку економістів, дефолту у Росії не буде найближчих 2-3 роки. Бо її золотовалютні резерви постійно зростають завдяки високим цінам на нафту. Проте якщо вартість палива впаде до $30-35 за барель, це поховає Росію.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни залишаться без високих технологій: чим це загрожує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути