Ексклюзиви
неділя, 12 вересня 2021 16:49

Росія намагається впливати на Європу через газопровід - Волкер

Росія намагається впливати на Європу через газопровід - Волкер
Курт Волкер пригрозив Росії санкціями, якщо вона буде використовувати газ як зброю. Фото: youtube.com

Росія намагається впливати на Європу і це загрожує Україні.

Про це каже американський дипломат Курт Волкер. В рамках Форуму YES Brainstorming в Києві заявив, що США ведуть боротьбу проти російського газопроводу "Північний потік 2".

За його словами Сполучені Штати і Німеччина почнуть діяти проти "Північного потоку", якщо Росія почне використовувати газ як зброю.

"Але одне говорити, а інше-щось робити. І ми справді повинні щось робити, щоб змінити результати цих дій. У німецько-американській заяві ми говоримо про це з точки зору грошей. Треба говорити з точки зору газу, тобто з точки зору безпеки. Оскільки Росія намагається впливати на Європу і це загрожує Україні", – говорить дипломат.

Волкер додав, що США і Німеччина повинні ставитися до газопроводу як до питання безпеки України і Європи. Тому якщо Росія буде використовувати газ як зброю – будуть серйозні дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна має залишитись транзитером російського газу - Меркель

Цього тижня російський газовий монополіст "Газпром" заявив про завершення будівництва трубопроводу "Північний потік-2". Планує розпочати подачу природного газу з наступного місяця.

22 липня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що офіційний Київ надіслав ноту Єврокомісії та Німеччині із запитом провести консультації щодо "Північного потоку-2" після офіційного оголошення про угоду між Німеччиною і США. Єврокомісія направила відповідь Києву і заявила "про готовність продовжувати постійний діалог з питань, пов'язаних з енергетикою".

Зараз ви читаєте новину «Росія намагається впливати на Європу через газопровід - Волкер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути