четвер, 29 вересня 2022 20:45

Росія може атакувати й інші газопроводи – ЗМІ

Росія може атакувати й інші газопроводи – ЗМІ
Кремль прагне показати, що готовий атакувати інфраструктуру. Фото: eastnews.ua

Росія може атакувати трубопроводи чи бурові установки Великої Британії та країн ЄС.

Міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Файзер попередила інші держави Європи, щоб вони готувалися до "раніше неймовірних" загроз, повідомляє Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виток газу з "Північного потоку" може спричинити екологічну катастрофу – Bloomberg

Прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Штере заявив, що військові базуватимуться навколо нафтових та газових вишок для їхнього захисту.

"Ми постійно стежимо за нашими сферами відповідальності й інтересів, включно із захистом критично важливої інфраструктури, як-от підводні кабелі та морські споруди", – прокоментували у міністерстві оборони Великої Британії.

Там вважають, що "Північні потоки" наказав підірвати президент Росії Володимир Путін. Таким чином хотів нагадати Заходу, що може атакувати інфраструктуру.

"У Путіна швидко закінчуються варіанти, йому потрібно покласти край конфлікту з відчутною територіальною вигодою, перш ніж росіяни зроблять те, що вже відомо решті світу: він програв війну. Проводячи ці фіктивні референдуми та переміщуючи кордон, щоб зробити ці регіони російською територією, він підтримує Захід в ультиматумі: звільніть ці регіони – і ви прямо на Росію нападете", – каже науковий співробітник Товариства Генрі Джексона Степан Степаненко.

Німеччина, Данія і Швеція 27 вересня підтвердили вибухи на газопроводі "Північний потік". Заявили, що причиною протікання у двох нитках газопроводу стали влаштовані кимось вибухи.

29 вересня берегова охорона Швеції заявила, що на трубопроводі "Північний потік-2" виявили четвертий витік газу в морі.

Ще в понеділок і вівторок європейські спецслужби помітили кораблі підтримки ВМФ Росії поблизу місць витоків газу в трубопроводах "Північного потоку".

Зараз ви читаєте новину «Росія може атакувати й інші газопроводи – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути