четвер, 29 вересня 2022 08:19

Біля місць можливих вибухів на "Північних потоках" бачили російські кораблі – CNN

Біля місць можливих вибухів на "Північних потоках" бачили російські кораблі – CNN
Європейські спецслужби помітили кораблі підтримки ВМФ Росії поблизу місць витоків газу у трубопроводах "Північного потоку". Фото: mil.in.ua

Ще в понеділок і вівторок європейські спецслужби помітили кораблі підтримки ВМФ Росії поблизу місць витоків газу в трубопроводах "Північного потоку".

Імовірно, витік газу спричинили вибухи. Але ще невідомо, чи причетні до цього російські кораблі, повідомляє CNN.

Про наявність кораблів РФ біля місць можливих вибухів виданню розповіли представники західної розвідки.

За словами джерел, це один з багатьох чинників, які вивчатимуть слідчі.Також минулого тижня неподалік від цих районів також помітили російські підводні човни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибухи на газопроводах. ЦРУ попереджало Берлін про можливі атаки

За словами данського чиновника, російські кораблі регулярно працюють у цьому районі. Тому їхня наявність не обов'язково свідчить про те, що Росія завдала шкоди.

"Ми бачимо їх щотижня. Російська активність у Балтійському морі посилилася останніми роками. Вони часто перевіряють нашу обізнаність – як у морі, так і в повітрі", – сказав чиновник.

Проте ці спостереження наводять на додаткові підозри щодо Росії. Вона має як можливість і мотивацію для навмисного пошкодження трубопроводів.

Нині Данія і Швеція проводять розслідування. Але огляд місця ще не завершили й подробиці про те, що саме спричинило вибухи, залишаються уривчастими.

Німеччина, Данія та Швеція 27 вересня підтвердили вибухи на газопроводі "Північний потік". Заявили, що причиною протікання у двох нитках газопроводу стали влаштовані кимось вибухи.

На данському острові Борнхольм зафіксували два підводні поштовхи. Сейсмограф зафіксував їх у понеділок, 26 вересня. Згодом стало відомо про різке падіння тиску й витік газу на російських газопроводах "Північний потік-1" і "Північний потік-2".

Зараз ви читаєте новину «Біля місць можливих вибухів на "Північних потоках" бачили російські кораблі – CNN». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути