четвер, 29 вересня 2022 10:35

Стало відомо про четвертий витік газу на "Північних потоках"

Стало відомо про четвертий витік газу на "Північних потоках"
26 вересня стало відомо про різке падіння тиску в російському газопроводі Північний потік-2, а наступного дня з'явилися повідомлення про таку ж проблему на Північному потоці-1. Фото: mil.in.ua

Берегова охорона Швеції заявила, що на трубопроводі "Північний потік-2" виявили четвертий витік газу в морі.

Європейський Союз підозрює, що за витіканням газу з підводних російських трубопроводів у Європу стоїть саботаж, пише Reuters.

"Два із цих чотирьох (пробоїв. – Gazeta.ua) розташовані у виключній економічній зоні Швеції", – заявила представник берегової охорони Дженні Ларссон. Інші пробої перебувають у Данії.

Хоча жоден з трубопроводів не використовувався під час імовірних вибухів, вони були заповнені газом, який викидався до Балтійського моря з моменту прориву 26 вересня.

За словами шведської берегової охорони, четвертий витік стався у безпосередній близькості від більшої дірки. Її виявили на сусідньому "Північному потоці-1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля місць можливих вибухів на "Північних потоках" бачили російські кораблі – CNN

Три труби російського газопроводу "Північний потік" і не введений в експлуатацію "Північний потік-2" можуть залишитися назавжди непридатними для використання після витоків газу в Балтійському морі.

Західні країни називають те, що сталося, актом саботажу з боку РФ. ЄС пообіцяв "жорстку" відповідь на будь-яке навмисне порушення його енергетичної інфраструктури.

Одна з теорій полягає в тому, що водолази могли закласти вибухівку у дві труби "Північного потоку" і одну з двох труб газопроводу "Північного потоку-2", який не працює.

За інформацією німецької газети, точкові вибухи вказують на те, що витоки величезні й швидкість падіння тиску є високою.

Німеччина, Данія і Швеція 27 вересня підтвердили вибухи на газопроводі "Північний потік". Заявили, що причиною протікання у двох нитках газопроводу стали влаштовані кимось вибухи.

На данському острові Борнхольм зафіксували два підводні поштовхи. Сейсмограф зафіксував їх у понеділок, 26 вересня. Згодом стало відомо про різке падіння тиску й витік газу на російських газопроводах "Північний потік-1" і "Північний потік-2".

Німецькі спецслужби припускають, що три труби газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2" в Балтійському морі можуть стати назавжди непридатними для використання після ймовірних актів диверсії.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо про четвертий витік газу на "Північних потоках"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути