пʼятниця, 14 вересня 2018 12:17

Російських шпигунів упіймали на секретному швейцарському підприємстві

Російських шпигунів упіймали на секретному швейцарському підприємстві
Двоє неназваних російських шпигунів намагалися стежити за роботою секретної лабораторії в Швейцарії. Фото:Hi-News.ru

2 російських шпигунів, які намагалися слідкувати за роботою секретної лаболаторії Spiez у Швейцарії, депортували з ЄС. Підприємство займається розробкою ядерної, біологічної та хімічної зброї.

Агентів Кремля затримали у Нідерландах ы депортували до Росії на початку цього року, повідомляє швейцарське видання Tages Anzeiger з посиланням на власні джерела. В операції також брали участь британські та нідерландські спецслужби.

Правоохоронці підтвердили факт операції, але не назвали деталі. Росіян затримали в Гаазі, повідомляє служба безпеки Нідерландів. Під час затримання у них виявили шпигунське приладдя. Керівництво лабораторії Spiez від коментарів відмовилось.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британія перевірить помічників російських олігархів

Раніше повідомлялось, що підозрювані в отруєнні Скрипалів Олександр Петров і Руслан Боширов відвідували Швейцарію кілька разів. Правоохорнці підкреслюють, що за підприємством шпигували не ці двоє.

4 тис. людей могли загинути від "Новачка" в Британії, підрахували експерти. ­2 російських розвідників під іменами Олександр Петров і Руслан Боширов прибули до Лондона 2 березня. Оселилися в готелі "Сіті стей хотел". За 2 дні приїхали до Солсбері й обробили отрутою ручку дверей будинку Скрипалів. Викинули контейнер, замаскований під парфуми. Пізніше його підняв британець Чарлі Роулі. Подарував співмешканці Дон Стерджесс. Жінка побризкала себе рідиною. Невдовзі померла. Чоловік вижив. Петрова й Боширова розшукуватиме Інтерпол.

Зараз ви читаєте новину «Російських шпигунів упіймали на секретному швейцарському підприємстві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути