Ексклюзиви
понеділок, 19 березня 2018 10:03

Російських дипломатів може вигнати ще одна країна - ЗМІ

Російських дипломатів може вигнати ще одна країна - ЗМІ
Польща також розглядає нові санкції проти російської економічної діяльності та оточення президента РФ Володимира Путіна. Фото: trans.info

У зв'язку зі справою екс-шпигуна Сергія Скрипаля вслід за Лондоном російських дипломатів може вислати Варшава.

Про це інформує польське видання Gazeta Prawna, посилаючись на джерела в уряді.

Зазначається, що рішення можуть ухвалити сьогодні, 19 березня.

Крім того, Польща розглядає запровадження санкцій проти російської економічної діяльності та оточення президента РФ Володимира Путіна. Це рішення очікується після оголошення результатів виборів у Росії.

"Вчора прем'єр-міністр Матеуш Моравецький поспілкувався з прем'єр-міністром Сполученого Королівства Терезою Мей. Випадок нападу на Скрипаля також має стати предметом сьогоднішньої зустрічі нашого (польського. - Gazeta.ua) прем'єр-міністра з Ангелою Меркель. Багато чого залежатиме від рішень, які ухвалять сьогодні на засіданні Ради закордонних справ Європейського Союзу", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін пропонує роботу британським послам, висланим із Росії

4 березня у британському місті Солсбері отруїли колишнього російського військового розвідника Сергія Скрипаля. Разом з ним отруїли і його 33-річну доньку Юлію. Їх обох доправили до реанімації у критичному стані.

12 березня прем'єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що Скрипаля могли отруїти розробленою Росією бойовою нервово-паралітичною речовиною. Через це у Лондоні повідомили про видворення з Великої Британії 23 російських дипломатів та призупинення дипломатичних контактів з Росією на високому рівні.

16 березня міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон заявив, що наказ отруїти Скрипаля міг віддати особисто президент Росії Володимир Путін.

Зі свого боку Міністерство закордонних справ РФ оголосило персонами нон ґрата і вимагає покинути Росію в тижневий термін 23 дипломатичних співробітників посольства Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Російських дипломатів може вигнати ще одна країна - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути