четвер, 02 грудня 2021 01:29

Російські війська на кордоні з Україною дестабілізують Європу - прем'єр Латвії

Російські війська на кордоні з Україною дестабілізують Європу - прем'єр Латвії
Росія хоче розколоти Європу вважають в ЄС. Фото: State Chancellery

Прем'єр-міністр Латвії Криш'яніс Каріньш звинуватив Росію у прагненні дестабілізувати та розколоти Європу за допомогою нарощування військ на кордоні з Україною.

Про це він сказав в інтерв'ю Agence France-Presse.

Каріньш охарактеризував нарощування потужностей як "тривожний" сигнал. Також дестабілізуючими діями Кремля він назвав обмеження на постачання газу та підтримка режиму в Білорусі.

"Все це є частиною одного взаємопов'язаного набору подій, які, здається, на якомусь рівні дестабілізують чи створюють роз'єднаність у Європі. Додаткові війська біля кордону з Україною викликають занепокоєння принаймні тому, що незрозуміло, у чому полягають наміри Росії", - сказав Каріньш.

Захід має активізувати всі види допомоги Україні, включаючи військову підготовку та озброєння, оскільки це швидше зменшить ризик конфлікту, зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії немає права вето на вступ України в Альянс, немає "сфер впливу" чи контролю над сусідами – генсек НАТО

Прем'єр-міністр Латвії вважає, що Європа повинна розмовляти з Росією з "позиції сили", враховуючи, що європейська економіка набагато більша, ніж економіка Росії.

"Так само, як Європа певним чином залежить від російського експорту викопного палива, Росія залежить від імпорту готівки з Європи. Ми зовсім не слабкий (Європейський) Союз", - сказав він.

У середу, 1 грудня, Україна закликала НАТО підготувати економічні санкції щодо Росії, щоб запобігти можливому вторгненню близько 100 тис. російських військ, зосереджених біля українських кордонів.

З таким проханням міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до міністрів закордонних справ країн НАТО на саміті у латвійській столиці Ризі.

Вони зібралися, щоб обговорити, як реагувати на нарощування російських військ біля кордонів України та запобігти потенційній агресії проти України.

Зараз ви читаєте новину «Російські війська на кордоні з Україною дестабілізують Європу - прем'єр Латвії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути