субота, 29 січня 2022 13:17

РФ відправила у Білорусь рекордну кількість військових ешелонів

РФ відправила у Білорусь рекордну кількість військових ешелонів
Росія продовжує перекидати до Білорусі військову техніку. Фото: УП

У рамках спільних навчань "Союзная решимость 2022", які стартують 10 лютого, Росія перекинула на навчання до Білорусі зенітні ракетно-гарматні комплекси Панцир-С.

Дивізіон Панцирей-С включає 12 бойових машин, кожна з яких може нести по 12 зенітних ракет у транспортно-пускових контейнерах. Про це повідомляють у Міноборони РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Білорусь прибули ешелони військової техніки з РФ: з'явилися фото

"Черговий залізничний ешелон доставив на станцію розвантаження зенітний ракетно-гарматний дивізіон Панцир-С Східного військового округу", - йдеться у повідомленні.

Після розвантаження особовий склад здійснить марш у задані райони, де обладнає позиції та заступить на навчально-бойове чергування у складі Єдиної регіональної системи ППО Білорусі та Росії.

До спільних військових навчань "Союзна рішучість" планують залучити низку військових частин Східного військового округу ЗС РФ, повідомляли російські ЗМІ.

"Військові навчання" є лише прикриттям для перекидання у Білорусь військ і техніки РФ з метою атаки України з півночі, заявили в США.

Російські війська, які перекидають із Сибіру й Далекого Сходу на захід, перебувають уже за 40 км від російсько-українського кордону. Про це стало відомо з розслідування 20 січня. Ідеться не лише про техніку РФ, а й військовослужбовців у великій кількості, "відрядження" яких може тривати шість-дев'ять місяців і довше.

Зараз ви читаєте новину «РФ відправила у Білорусь рекордну кількість військових ешелонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути