Ексклюзиви
вівторок, 16 січня 2018 14:11

Розповіли, скільки російських книжок у чорному списку

Розповіли, скільки російських книжок у чорному списку
Російська пропаганда, крім телевізійного, освоює і літературний фронт. Фото: НБ

Державний комітет телебачення і радіомовлення заборонила ввозити в Україну 25 виданих в РФ в 2015-2017 роках книжок на підставі негативного висновку експертної ради з питань аналізу та оцінки друкованої продукції.

Про це повідомляється на офіційному сайті держкомітету.

10 січня 2018 року в переліку заборонених до реалізації книжок в Україні виявилися: "Сталінград" Ентоні Бівора, дві книжки з серії "Історія Російської держави" Бориса Акуніна, "Дочка Леніна - Погляд на історію" Едварда Радзинського, "Любовні листи і щоденники Миколи ІІ" Бориса Соколова, "Православ'я. Чесна розмова протоієрея Всеволода Чапліна" та інші, включаючи кілька найменувань дитячої літератури, в тому числі підручники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від чого російського відмовилися?

9 із заборонених книг видані видавництвом АСТ, 7 - видавництвом Е, 5 - видавництвом "Захаров", 2 - видавничою групою Азбука-Аттікус, по 1 - видавництвами Хіт-книга та ТД Алгоритм.

Раніше до списку увійшли книжки письменника-фантаста Федора Березіна "Війна 2010. Український фронт" і "Український фронт. Червоні зірки над Майданом", Георгія Савицького "Поле бою - Україна. Зламаний тризуб", твір Гліба Боброва "Україна в огні". У списку також опинилися праці філософа й політолога Олександра Дугіна "Україна. Моя війна. Геополітичний щоденник" та "Євразійський реванш Росії" и Едуарда Лімонова "Київ капут".

6 грудня 2017 року, Державний комітет із телебачення та радіомовлення видав постанову про відмову у ввезенні книжкової продукції з території держави-агресора. До переліку внесли 20 книг, надрукованих протягом 2016-2017 років.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли, скільки російських книжок у чорному списку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути