Ексклюзиви
середа, 06 грудня 2017 13:21

"Іллю Муромця" та історичні праці Акуніна заборонили ввозити до України

"Іллю Муромця" та історичні праці Акуніна заборонили ввозити до України
До нового переліку заборонених видань увійшли два десятки книг. Фото: fainaidea.com

Державний комітет із телебачення та радіомовлення видав постанову про відмову у ввезенні книжкової продукції з території держави-агресора. До переліку внесли 20 книг, надрукованих протягом 2016-2017 років.

Повний список заборонених видань оприлюднили на сайті комітету.

Реалізувати на території України не дозволили книги такі книги, як "История Российского государства. От истоков до монгольського нашествия. Часть Европы" та "История Российского государства. Ордынский период. Часть Азии" Бориса Акуніна, казки "Илья Муромец и Соловей-разбойник", "Богатырские русские сказки", "Записные книжки дурака" Євгена Сатановського, "Православие. Честный разговор" протоієрея Чапліна та інші.

Згідно з експертним висновком комітету, зміст цих книг "не відповідає критеріям оцінки видавничої продукції, дозволеної до поширення в Україні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'явився чорний список російських книжок

Раніше до списку заборонених книжок увійшли книжки письменника-фантаста Федора Березіна "Війна 2010. Український фронт" і "Український фронт. Червоні зірки над Майданом", Георгія Савицького "Поле бою - Україна. Зламаний тризуб", твір Гліба Боброва "Україна в огні". У списку також опинилися праці філософа й політолога Олександра Дугіна "Україна. Моя війна. Геополітичний щоденник" та "Євразійський реванш Росії".

Зараз ви читаєте новину «"Іллю Муромця" та історичні праці Акуніна заборонили ввозити до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі