Ексклюзиви
субота, 08 червня 2024 09:03

Путін змінив риторику про ядерну зброю та "червоні лінії" - аналітики

Путін змінив риторику про ядерну зброю та "червоні лінії" - аналітики
Російський диктатор Володимир Путін висловився про застосування ядерної зброї. Фото: pravda.com.ua

Російський диктатор Володимир Путін побічно визнав, що удари України по території РФ західною зброєю не перетинають так звану "червону лінію", яка призведе до застосування ядерної зброї.

Путін вказав, що російська ядерна доктрина дозволяє застосувати ядерну зброю лише у разі "виняткових випадків" загроз суверенітету та територіальній цілісності РФ. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики посилаються на заяви Путіна від 7 червня 2024 року. За словами диктатора, такий "винятковий" випадок поки не виник, тому Росія не потребує застосування ядерної зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін висловився про застосування ядерної зброї

За словами експертів, заяви Путіна від 7 червня включають значні зміни риторики. Раніше президент РФ та інші кремлівські чиновники погрожували застосуванням російської ядерної зброї, якщо західні країни дозволять Україні завдавати ударів по РФ за допомогою зброї, наданої Заходом.

Аналітики зазначають, що з початку повномасштабної війни політика і дії Заходу та України кілька разів перетинали передбачувані "червоні лінії" Росії. Однак, відсутність значної реакції Москви вказує на те, що багато червоних ліній РФ, швидше за все, є інформаційними операціями, покликаними підштовхнути Захід до самостримування.

В ISW також нагадали, що починаючи з червня 2024 року українська армія завдавала ударів по військових об'єктах у Бєлгородській області за допомогою наданих США систем HIMARS з використанням GMLRS.

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що РФ готова до переговорів з Україною на тих умовах, про які домовлялись у Стамбулі.

За словами диктатора, на можливих переговорах потрібно виходити з реалій сьогодення. Про це він повідомив на пітерському міжнародному економічному форумі.

Зараз ви читаєте новину «Путін змінив риторику про ядерну зброю та "червоні лінії" - аналітики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути