Ексклюзиви
четвер, 28 грудня 2017 08:41

Путін керується страхом, - експерт

Путін керується страхом, - експерт
Путін переповнений страхом. Фото: Lenta.ru

Володимир Путін, президент Росії, в системі управління країною використовує тоталітарну машину, створену чекістами задовго до нинішньої РФ. Вихований в цій системі, довго працював і творив систему спецслужб, тепер Путін переповнений страхом. І своє рішення про участь у виборах президента він прийняв також під впливом страху.

Як передає "Сегодня", про це пише Клаус Шпене, політичний оглядач.

Він зазначає: "У когось ще жевріла надія: нехай Росія не є "демократією чистої води ", однак не все остаточно втрачено. Але після заборони Навальному балотуватися на виборах президента РФ і заборони бойкотувати вибори, - все стало на свої місця".

А також додає: "Путін, за плечима якого багаторічна робота в спецслужбах, і сьогодні проводить політику в стилі секретних операцій. Однак він і його кліка ще не повністю підпорядкували собі країну. Це стало очевидно в жовтні, коли в Санкт-Петербурзі та інших російських містах відбулися акції протесту за участю тисяч росіян ".

На думку Шпене, це стало для Путіна попереджувальним сигналом. Тому оглядач переконує: "Як і багато правителів-автократів, він нічого так не боїться, як втрати контролю. Сюди ж можна віднести страх, що його четвертий строк не буде гладким. Той факт, що він виключив з виборчого процесу найважливішого після нього політика-кандидата, свідчить разом з тим про слабкість системи Путіна. Якби він дійсно був упевнений в непохитності своєї влади, виборами, які зберегли б, принаймні, видимість демократії, його було б не налякати ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Потім їх з'їсть": Путін знову розцілував дітей

Відмова російської Центральної виборчої комісії (ЦВК) зареєструвати опозиціонера Олексія Навального кандидатом в президенти ставить під сумнів демократичність виборів в Росії. Про це йдеться в заяві Європейської служби зовнішніх зв'язків. У документі наголошується, що 2013 року Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнав порушення прав Навального на справедливий судовий розгляд у Росії.

Зараз ви читаєте новину «Путін керується страхом, - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути