середа, 27 грудня 2017 06:15

Вибори в Росії: в ЄС заступилися за Навального

Вибори в Росії: в ЄС заступилися за Навального
ЦВК РФ відмовився реєструвати опозиціонера Олексія Навального кандидатом в президенти. Фото: Інформатор

Відмова російської Центральної виборчої комісії (ЦВК) зареєструвати опозиціонера Олексія Навального кандидатом в президенти ставить під сумнів демократичність виборів в Росії.

Про це йдеться в заяві Європейської служби зовнішніх зв'язків, пише "Радіо "Свобода".

У документі наголошується, що 2013 року Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнав порушення прав Навального на справедливий судовий розгляд у Росії.

Звинувачення щодо опозиціонера у справі "Кировлеса" в Брюсселі називають політично мотивованими. В ЄС також вважають, що такого роду звинувачення не повинні використовуватися для відсторонення від участі в політичній діяльності.

ЦВК РФ відмовився реєструвати Навального кандидатом в президенти. У відповідь опозиціонер закликав до страйку виборців і анонсував загальноросійську акцію протесту.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив про необхідність перевірити заклики Навального до бойкоту виборів на відповідність російському законодавству.

Навальний був двічі засуджений в Росії у справі "Кировлеса". Голова ЦВК Елла Памфілова заявила, що саме через цю судимість опозиціонер не має права балотуватися на пост президента 2018 року. Навальний називав своє висунення законним.

Вибори президента Росії призначені на 18 березня 2018 року - річницю анексії Криму Росією.

Брати участь в них мають намір чинний російський президент Володимир Путін, телеведуча Ксенія Собчак, уповноважений з прав підприємців Борис Титов, лідер ЛДПР Володимир Жириновський, засновник "Яблука" Григорій Явлінський і директор підмосковного радгоспу Павло Грудінін від КПРФ.

Зараз ви читаєте новину «Вибори в Росії: в ЄС заступилися за Навального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути