вівторок, 16 жовтня 2018 23:37

Прем'єр-міністр Вірменії пішов у відставку

Прем'єр-міністр Вірменії пішов у відставку
Пашинян пішов у відставку. Фото: Фокус

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян оголосив про свою відставку з метою розпуску парламенту і проведення позачергових парламентських виборів.

"Мета відставки - завершення революції за допомогою проведення позачергових виборів і повернення влади народу", - сказав Пашинян, повідомляє Інтерфакс.

"Після моєї відставки президент прийме відставку уряду. Всі міністри продовжать виконувати свої обов'язки. Я також продовжу виконувати конституційні повноваження прем'єр-міністра. Якщо на виборах в грудні ви виберете нашу політичну силу, я переоберусь на посаді прем'єра", - заявив Пашинян в зверненні до народу.

Згідно з Конституцією Вірменії, після відставки прем'єр-міністра і уряду фракції парламенту Вірменії повинні в семиденний термін висунути нового кандидата на пост прем'єра. Якщо парламент не обирає прем'єра, то знову в семиденний термін проводяться нові вибори. У разі необрання прем'єра вдруге парламент розпускається силою закону. Позачергові вибори парламенту проводяться не раніше ніж через 30 днів і не пізніше 45 днів після розпуску законодавчого органу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Вірменії масові протести: захопили будівлю парламенту

Раніше Пашинян заявляв, що подасть у відставку після того, як наберуть чинності укази про звільнення міністрів і губернаторів, які представляють партії "Процвітаюча Вірменія" і "Дашнакцутюн". Ці партії виступили проти пропозиції Пашиняна про проведення парламентських виборів у грудні.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр-міністр Вірменії пішов у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути