Ексклюзиви
четвер, 27 квітня 2023 22:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Підозрюваний у "зливі" секретних документів Тейшейра постане перед федеральним судом

Підозрюваний у "зливі" секретних документів Тейшейра постане перед федеральним судом
Підозрюваного Джека Тейшейру можуть залишити під вартою. Фото: eastnews.ua

Підозрюваний у "зливі" секретних документів Пентагона Джек Тейшейра у четвер постане перед федеральним судом.

Очікується, що прокурори доводитимуть необхідність залишити його під вартою, оскільки становить загрозу національній безпеці. Про це пише Reuters.

Обвинувачення стверджує, що 21-річний нацгвардієць опублікував секретні документи у месенджері Discord.

У заяві прокурори вказують, що Тейшейра знищив докази у справі. Він виступав з насильницькими погрозами в інтернеті. Підозрюваний тримав біля свого ліжка шафку для зброї з пістолетами та гвинтівками. Агенти ФБР також знайшли у нього протигаз, боєприпаси і "те, що схоже на глушник".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Витік секретних даних Пентагону: у США відсторонили військових

"Вони побоюються, що він все ще може мати доступ до великої кількості секретної інформації і може бути мішенню для ворожих держав, які можуть запропонувати йому безпечний притулок і спробувати сприяти його втечі зі США", – йдеться у повідомленні.

Адвокати Тейшейри виступили проти досудового ув'язнення. Вони просять суддю відпустити його додому під опіку батька. Запропонували внести $20 тис. застави і носити пристрій моніторингу місцезнаходження та заборонити йому користуватися інтернетом без батьківського нагляду.

Захист додав, що підзахисний більше не має доступу до надсекретної інформації, і його не звинувачують у спробі її широкого розповсюдження.

"Немає жодних тверджень, що пан Тейшейра мав намір зробити ці документи широкодоступними в інтернеті або хотів підірвати геополітичні справи США", – написали вони.

У соцмережах з'явилися нібито засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом. Оприлюднені документи датуються 1 березня.

Злиті дані про весняний контрнаступ ЗСУ спираються на великий обсяг фіктивної інформації. Інформація там спирається переважно на статистичний аналіз поставок та можливих оперативно-тактичних задумів, написав у Telegram радник глави Офіса президента Михайло Подоляк.

Витік секретних документів Пентагону призвів до кризи у відносинах Сполучених Штатів Америки з союзниками. Американські високопосадовці намагаються заспокоїти розгублених партнерів від Європи до Близького Сходу та Києва.

Секретні документи Пентагону "злив" 21-річний службовець Військово повітряних сил Національної гвардії США Джек Тейшейра. Його вже заарештували.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюваний у "зливі" секретних документів Тейшейра постане перед федеральним судом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути