пʼятниця, 07 квітня 2023 02:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Плани США й НАТО про контрнаступ української армії "злили" в соцмережі

Плани США й НАТО про контрнаступ української армії "злили" в соцмережі
Україна готова до вирішального весняного контрнаступу. Фото: eastnews.ua/

У соцмережах з'явилися засекречені військові документи, що детально описують плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим контрнаступом.

Оприлюднені документи датуються 1 березня, пише New York Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські солдати масово цікавляться здачею в полон: бояться контрнаступу ЗСУ

У них немає немає конкретних бойових планів, не йдеться й про дату і місце майбутнього контрнаступу. Але в них міститься інформація про те, скільки бригад Україна планує підготувати для наступу та яку кількість техніки отримає. Також у них містяться відомості про те, скільки щоденно витрачається боєприпасів до HIMARS. Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком документів.

"Ми знаємо про повідомлення про публікації в соціальних мережах, і департамент розглядає це питання", - сказала заступник прес-секретаря Пентагону Сабріна Сінгх.

Військові аналітики заявили, що опубліковані документи, схоже, були змінені в деяких частинах. У них завищили американські оцінки загиблих українських військових і занизили число вбитих російських військових. Це може вказувати на спробу дезінформації з боку Москви.

Майбутній контрнаступ стане серйозним викликом для Збройних сил України. Країна готова до вирішального весняного контрнаступу, але відновлення втрат і збереження мотивації втомлених війною воїнів буде суворим випробуванням, пише видання The New York Times.

Під час боїв на Сході бувають дні, коли країна-агресорка Росія втрачає вдесятеро більше військових, ніж Україна. У росіян втрати більші навіть при тому, що у них перевага за кількістю особового складу та озброєння. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «Плани США й НАТО про контрнаступ української армії "злили" в соцмережі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути