середа, 20 жовтня 2021 03:14

Перехопили яхту з найбільшою в історії партією кокаїну

Перехопили яхту з найбільшою в історії партією кокаїну
Кокаїн знайшли в 183 тканинних мішках на яхті в Атлантичному океані, в 550 км від узбережжя Португалії / Getty Images

Під час найбільшого за 15 років арешту наркотиків в Португалії, влада Лісабона і Мадриду вилучили з парусної яхти в океані 5,2 тонни кокаїну на $235 млн.

Це світовий рекорд вилучених наркотиків із парусної яхти. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Латвієць намагався вивезти з України кокаїну на 2 мільйони гривень

Поліція перехопила 24-метрову яхту в Атлантичному океані й заарештувала трьох членів екіпажу - двох іспанців і одного перуанця, які постануть перед судом.

Облава з наркотиками відбулася в рамках португальської операції "Білий прилив" по ​​боротьбі з контрабандою в моріе. Кокаїн знайшли в 183 тканинних мішках, призначених для континентальної Європи, приблизно в 550 км від узбережжя Португалії.

Передбачається, що арештовані чоловіки - з команди наркобарона, відомі тим, що перевозять наркотики з Латинської Америки в Європу. Такий обсяг вилученого наркотику - величезний удар для злочинності.

В операції, крім португальців та іспанців, брали участь Управління по боротьбі з наркотиками США та Національне агентство з боротьби зі злочинністю Сполученого Королівства.

Великі партії наркотиків зазвичай знаходять на вантажних судах і більших моторних судах.

За даними Лісабонського агентства ЄС з питань наркотиків, вилучення кокаїну відбулося на тлі того, що нові банди продовжують проникати на ринки в Європі, створюючи мережі контрабанди кокаїну, безпосередньо пов'язуючи виробників в Латинській Америці з європейськими споживачами. У звіті агентства від 2021 року йдеться, що кокаїн - другий за популярністю заборонений наркотик в Європі.

Правоохоронці в кінці вересня виявили велику наркомережу, яка поставляла до Європи кокаїн. Звинувачення в причетності до торгівлі висунули 61 людині. У затриманих вилучили 2,6 тонни кокаїну, 324 кг канабісу, 612 тис євро готівкою, дев'ять елітних автомобілів і п'ять мотоциклів. В операції затримання взяли участь силовики Іспанії, Хорватії, Сербії, Німеччини, Словенії, Боснії і Герцеговини, США і Колумбії

Зараз ви читаєте новину «Перехопили яхту з найбільшою в історії партією кокаїну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути