четвер, 13 грудня 2018 12:50

Папа Римський звільнив одного із найвпливовіших кардиналів через сексуальний скандал

Папа Римський звільнив одного із найвпливовіших кардиналів через сексуальний скандал
Папа Римський раніше підтримував Пелла і навіть дав йому відпустку, щоб той міг захистити себе в суді. Фото: https://www.theguardian.com

Папа Римський Франциск відправив у відставку одного з найвпливовіших людей Ватикану. Це австралійський кардинал Джордж Пелл. В Австралії його звинувачують у педофілії.

77-річний Пелл посилено відкидає звинувачення, про це повідомляє The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Папа Римський нагадав про підготовку до Різдва

За версією слідства, кардинал декілька років здійснював сексуальні злочини щодо дітей. Папа Римський раніше підтримував Пелла і навіть дав йому відпустку, щоб той міг захистити себе у суді.

Пелл займав посаду кардинала у групі "Ради дев'яти", яка допомагає Папі керувати церквою. Виключення його з ради не обов'язково впливає на його становище у казначействі, яке він технічно все ще займає.

Також Франциск відправив у відставку 79-річного кардинала Лорана Монсенгво Пасінья і виключив із ради 85-річного Франсиска Ерразуріса, якого у Чилі звинуватили у покриванні випадків педофілії.

"Рада дев'яти" була створена 2013-го. ЇЇ роль полягає у реформуванні бюрократії Ватикану і визначенні його політики і завдань на майбутнє. Останнім часом на Франциска чинився тиск із метою реформування "Ради дев'яти" через те, що частину його членів звинувачують у серйозних злочинах, таких як педофілія. Також викликає занепокоєння і той факт, що багато членів ради є літніми людьми.

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський звільнив одного із найвпливовіших кардиналів через сексуальний скандал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути