середа, 26 вересня 2018 11:48

Скасують безкоштовні компослуги для населення

Скасують безкоштовні компослуги для населення
Гурбангули Бердимухамедов впевнений, що скасування безкоштовних компослуг сприятиме розвитку економічних відносин. Фото: TDH

Скасувати безкоштовне надання світла, газу, питної води і харчової солі населенню планує Народна рада Туркменістану - Халк Маслахати. Нововведення набудуть чинності з 1 січня 2019-го.

Таке рішення має упорядкувати ціни на комунальні послуги, сприяти вільному економічному розвитку країни, йдеться у постанові президента країни Гурбангули Бердимухамедова.

З початку наступного року для населення введуть пільгові ціни на електроенергію, газ, питну воду та сіль. Уряд має розробити відповідні нормативно-правові акти, повідомляє державне інформаційне агенство TDH.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін дозволив відпрацювати борги за комунальні послуги

Безкоштовно компослуги і сіль надають населенню з 1992-го року відповідно до постанови Халк Маслахати. 2003-го перший президент країни Сапармурат Ніязов продовжив дію цього документа до 2030-го, але тепер його скасували.

Гурбангули Бердимухамедов заборонив експлуатацію авто темних кольорів від 2 січня цього року. Почали затримувати автомобілі всіх кольорів, крім білого.

Зараз ви читаєте новину «Скасують безкоштовні компослуги для населення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути