Ексклюзиви
середа, 25 жовтня 2023 13:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Зброя НАТО: Столтенберг зробив нову заяву про підтримку України

Зброя НАТО: Столтенберг зробив нову заяву про підтримку України
Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що підтримка України є пріоритетом оборонної промисловості Альянсу. Фото: gettyimages.com

Підтримка України - одне з головних завдань європейської оборонної промисловості.

Вона також має вирішити оборонні потреби союзників по Альянсу та утримати НАТО на вістрі технологічного прогресу. Про це, виступаючи на промисловому форумі НАТО у Стокгольмі, заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг, повідомляє Укрінформ.

"Відносини між урядами, державами та оборонною промисловістю завжди були важливими. Але сьогодні це життєво важливо з трьох причин: щоб підтримати Україну, зміцнити нашу власну систему стримування та оборони та забезпечити нашу технологічну досконалість", - Столтенберг.

Він нагадав, що на початку повномасштабного російського вторгнення багато хто очікував, що Україна зазнає поразки протягом кількох днів. Але вона стояла міцно та жорстко боролася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НАТО сказали, чи вистачить ресурсів на підтримку України та Ізраїля

"Надзвичайна мужність і героїзм українського народу перевищують очікування знову і знову", - зазначив генсек НАТО.

Однак, за його словами, сама тільки мужність не може зупинити дрони, а героїзм - перехоплювати ракети. Україна потребує для оборони спроможностей високої якості та у великій кількості. І робити це потрібно швидко.

"Я вітаю, що союзники по НАТО надають Україні безпрецедентну допомогу, яка включає все - від танків до дронів, від F-16 до боєприпасів. Але ми переважно робили це за рахунок спустошення наших складів. Тож зараз маємо наростити виробництво, щоб задовольнити потреби України, а також зміцнити власну систему стримування й оборони. Це друга причина, чому відносини НАТО з промисловістю настільки важливі сьогодні", - наголосив Столтенберг.

Він також зауважив, що деякі інвестори вважають підтримку оборонної промисловості певним чином "неетичною".

"Немає нічого неетичного у виробництві зброї для оборони союзників по НАТО. Немає нічого неетичного у захисті нашої свободи, немає нічого неетичного у тому, щоб допомагати українським солдатам боронити свою країну. Без промисловості немає оборони, немає стримування і немає безпеки. Тож ми вдячні вам за те, що оборонна промисловість робить щодня", - додав Столтенберг.

Заява генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга про те, що війна Росії проти України виснажила запаси союзників, є "трохи дивною".

У західних партнерів вистачить спроможностей наростити виробництво озброєнь. Так на слова Столтенберга відреагував секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Зброя НАТО: Столтенберг зробив нову заяву про підтримку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути