вівторок, 26 грудня 2017 15:51

Організатору гей-парадів у Білорусі відмовили у політичному притулку

Організатору гей-парадів у Білорусі відмовили у політичному притулку
Україна відмовила білорусові у політичному притулку. Фото: sharij.net

Білорусові Едварду Тарлецькому не дали політичного притулку в Україні. У Білорусі він організовував гей-паради та виступав під сценічним псевдонімом "Мадам Жужу".

Київський апеляційний адміністративний суд визнав законною відмову Державної міграційної служби у наданні політичного притулку. Скаргу білоруса відхилили, бо вважають, він добровільно виїхав з країни з метою підвищити рівень матеріального добробуту і поліпшити умови праці і свій рівень життя.

"Позивач, незважаючи на відсутність дозволу від влади, в 2001 році провів гей-парад в центрі Мінська і не піддавався за це кримінальному переслідуванню. Позивач не довів наявність небезпеки для себе та необхідність надання йому статусу біженця в Україні.", – йдеться у повідомленні суду..
Згідно з матеріалами справи, він покинув Білорусь і в'їхав до України 4 серпня 2009 року. Із заявою про надання політпритулку він звернувся 5 травня 2016 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії оголосили в розшук активіста з політпритулком в Україні

У своїй заяві-анкеті до Міграційної служби вказав, що був змушений покинути свою країну з політичних і соціальних причин, оскільки він організовував гей-паради в Мінську і виступав проти дискримінації сексуальних меншин.

Суд не знайшов доказів примусових заходів медичного характеру активіста в психіатричному закладі, а також підтвердження відкриття проти нього кримінальних справ в Білорусі.
У силі залишили рішення суду першої інстанції від 3 жовтня і рішення Міграційної служби про відмову в наданні "Мадам Жужу" статусу біженця в Україні.

Таксиста глобального сервісу таксі Uber у Мінську звільнили через георгіївську стрічку в салоні. Він відмовився зняти її на прохання пасажирки, почав поводитися агресивно та висадив її з машини.

Зараз ви читаєте новину «Організатору гей-парадів у Білорусі відмовили у політичному притулку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути