Ексклюзиви
неділя, 16 червня 2024 18:16

Спецтема: Війна Росії проти України

"ОАЕ продовжують підтримувати зв'язок з усіма сторонами війни в Україні" - дипломатичний радник

"ОАЕ продовжують підтримувати зв'язок з усіма сторонами війни в Україні" - дипломатичний радник
В ОАЕ наголошують на дипломатичному розв'язанні. Фото: pixabay.com

Дипломатичний радник президента Об'єднаних Арабських Еміратів Анвар Гаргаш заявив, що дипломатія залишається єдиним реальним способом завершити війну в Україні.

На Саміті миру у Швейцарії він наголосив, що ОАЕ занепокоєні ризиком подальшої ескалації та пов'язаним із цим навантаженням на міжнародний порядок, передає Gazeta.ua.

"Ми зіштовхуємося з розгортанням локальних і регіональних воєн і криз. Тому нам необхідно знизити напруженість і підтвердити центральну роль мирної дипломатії та посередництва відповідно до принципів Статуту ООН. З цією метою ОАЕ продовжують підтримувати зв'язок з усіма сторонами війни в Україні", - сказав Гаргаш.

Успіх саміту сприяє створенню позитивного імпульсу, який міжнародна спільнота може використати для досягнення згоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Разом ми захищаємо світ, заснований на верховенстві права" - Зеленський про Саміт миру

"У цьому контексті я хотів би наголосити на необхідності того, щоб РФ стала частиною таких зусиль, як цей саміт, для пошуку врегулювання шляхом переговорів, врегулювання, яке відповідає принципам міжнародного права, поваги до суверенітету, єдності, і територіальної цілісності всіх держав", - наголосив дипломатичний радник.

Він додав, що від 24 лютого 2024 року ОАЕ відправили 14 літаків до Польщі, Молдови та Болгарії з понад 1 тис. т продовольства, медикаментів і машин швидкої допомоги у рамках зусиль із надання надзвичайної допомоги цивільному населенню України.

"Водночас нам необхідно зміцнити українську економіку і дати можливість приватному сектору відновити країну. Однак довгострокові перспективи української економіки залишаться похмурими, якщо ми не зможемо привести війну до врегулювання шляхом переговорів", - підсумував Гаргаш.

У проєкті підсумкової декларації Саміту миру, що проходить у Швейцарії, його учасники зазначають, що війна Росії проти України спричинила "масштабні людські страждання і руйнування".

Окрім того, у документі від 13 червня міститься заклик повернути Києву контроль над Запорізькою АЕС та доступ до українських морських портів.

Зараз ви читаєте новину «"ОАЕ продовжують підтримувати зв'язок з усіма сторонами війни в Україні" - дипломатичний радник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути