четвер, 06 вересня 2018 12:06

Нове інсайдерське зізнання - у Білому домі шукають саботажника

Нове інсайдерське зізнання - у Білому домі шукають саботажника
Трамп вимагає від New York Times видати автора статті, який зізнався у саботажі його роботи. Фото: Народна Правда

Адміністрацію президента США сколихнула анонімна стаття на New York Times. У ній йдеться про те, що співробітники Білого дому навмисно підривають роботу президента Дональда Трампа, аби він не наробив дурниць.

Багато високопосадовців невпинно працюють над тим, щоб зірвати деякі пункти порядку денного Трампа та не дати проявитися його найгіршим нахилам, написав автор матеріалу. Зізнався, що і сам є серед цих чиновників, йдеться у статті.

Співробітники адміністрації чинять так, щоб захистити демократію. Дотримуються ідеалів республіканської партії, а Трамп їй лише шкодить. Тому будуть продовжувати саботаж, допоки він не залише пост президента, стверджує автор.

Президентський стиль керування спонтанний, конфліктний, дріб'язковий і неефективний

"Корінь проблеми криється в аморальності президента. Кожен, хто працює з ним, знає, що він не має певних принципів, якими б керувався під час прийняття рішень, - пише автор. - Його обрали як республіканця, але він не має нічого спільного з ідеалами консерваторів: вільні уми, вільні ринки та вільні люди. Є й світлі плями - ефективне дерегулювання, історична податкова реформа, збільшення забезпечення військ. Але ці успіхи настали, незважаючи на президентський стиль керування - спонтанний, конфліктний, дріб'язковий і неефективний".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Спальня Трампа - майстерня диявола" - нова книга про Білий дім розкрила найпотаємніші секрети

"Цей так званий "високопосадовець" дійсно існує чи New York Times знову розпускає чутки? Якщо цей анонімний боягуз реально існує, то The New York Times повинна видати його уряду, виходячи з інтересів національної безпеки", - написав Трамп у Twitter.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс назвала статтю "жалюгідною, безрозсудною й егоїстичною". Мовляв, автор думає не про країну, а про себе. Це ще одна спроба ліберальних ЗМІ напасти на президента. І New York Time має перепросити за такий вчинок, вважає прес-служба Білого дому.

Головний радник Білого Дому з економічних питань Гері Кон вкрав зі столу президента вже готовий до підпису документ про вихід США з торгового угоди з Південною Кореєю. Пізніше пояснив своєму помічникові, що зважився на такий крок заради національної безпеки. Трамп не помітив, що документ зник. Так само Кон вчинив із документами щодо виходу США з Північноамериканської угоди про вільну торгівлю, йдеться у книжці журналіста-розслідувача Боба Вудворда "Страх: Трамп у Білому Домі".

"Трамп ідіот. Марно намагатися переконати його в чомусь. Зійшов із рельс. "Поїхавший". Не знаю, чому ми всі тут. Це найгірша робота, яка у мене колись була", - говорив про Трампа начальник штабу Білого дому Джон Келлі, згідно з книжкою.

Зараз ви читаєте новину «Нове інсайдерське зізнання - у Білому домі шукають саботажника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути